Wpis z mikrobloga

• 491
@Wellmen: Chyba tylko bardziej z-----i od niej są ludzie w tym wykopki usprawiedliwiający ją "a zobaczcie ile inni najeździli" lub "przecież ma filie biura w innych miastach" etc. Serio to już jakiś nowy poziom upadku intelektualnego.
  • Odpowiedz
@Wellmen: nie mogę wyjść ze zdumienia dlaczego oni trzymają takich tytanów umysłu jak te dwie panie, ale w jakiś dziwny sposób je szanuję że sobie doskonale radzą w swoich życiach. Nie mogę tego powiedzieć o osobach które konkretnie takie osoby bronią (też osoby jak Mejza, Matecki, żeby było po równo), to już trzeba mieć kompletny śmietnik w głowie XD
  • Odpowiedz
@Wellmen: nie to że bym się czepiał, ale mamy tutaj trochę programistów i innych na JDG, Z ciekawości, ile osób z Was kupiło samochody, jest ich właścicielami, a ile wynajmuje? Przypomnę, że w leasingu też się nie jest właścicielem.

ludzie w tym wykopki usprawiedliwiający ją "a zobaczcie ile inni najeździli"

@Ch4d: Czyli poseł ma możliwość ale nie powinien z niej korzystać? Dobrze rozumiem?
Mnie się kilometrówki nie podobają, ale nie jestem
  • Odpowiedz
jest jakiś dowód że coś ukradła?

@przeciwko78: Tak, jej kilometrówka. Ludzie kochani. W Szwecji kiedyś minister musiała zrezygnować ze stanowiska bo zapłaciła kartą służbową w sklepie za czekoladę i kilka rzeczy, zaś następnego dnia wszystko zwróciła. W Polsce zgodnie z kilometrówkami posłowie latają na księżyc i potrzebują 5 iphonów rocznie dla siebie, bo kancelaria Sejmu nie weryfikuje tych wydatków w żaden sposób. To, że nie weryfikuje i mają immunitet to
  • Odpowiedz
@djtartini1: tamta minister zapłaciła kartą niezgodnie z prawem.
Posłowie mają prawo do kilometrówek, więc prawa nie złamała.
Może to twoja plemienność zrobiła cię ślepym na tę różnicę?
  • Odpowiedz
tamta minister zapłaciła kartą niezgodnie z prawem.

Posłowie mają prawo do kilometrówek, więc prawa nie złamała.

@przeciwko78: Naziści tworzyli obozy śmierci zgodnie z prawem co też było ich linią obrony więc prawa nie złamali wszystko ok. Uprzedzając: procesy norymberskie nie opierały się na żadnych przepisach prawa. Jest poważny problem z brakiem weryfikacji kilometrówek i nie wolno kibicować takim zachowaniom. Tym bardziej- jeśli faktycznie nie zrobiła tych kilometrów to jest oszustwo
  • Odpowiedz
Czyli poseł ma możliwość ale nie powinien z niej korzystać? Dobrze rozumiem?

Mnie się kilometrówki nie podobają, ale nie jestem DEBILEM oczekującym, że ludzie nie będą korzystać ze swoich praw

@ipkis123: ale tu nie chodzi o to, że skorzystała z kilometrówki, tylko wielokrotnie ją zawyżyła i to jest problemem. Nie wiem jak można tego nie widzieć. Argument, że ktoś inny na świecie łamie prawo więc ona też może w ogóle
  • Odpowiedz
: ale tu nie chodzi o to, że skorzystała z kilometrówki, tylko wielokrotnie ją zawyżyła i to jest problemem.

@djtartini1: rozumiem, że masz dokładną wiedzę że ją zawyżyła wraz z dowodami? to może zgłoś oszustwo do prokuratury jeśli faktycznie tak ci zależy na uczciwości? no chyba że to tylko prawackie p---------e w internecie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 3
@ipkis123: Tybwogole mas rusztowanie logicznie na poziomie wyższym niż podstawówka?To ze mogą nie znaczy ze maja to wykorzystywać i oszukiwać zawyżają podczas gdy sami nawet autem nie jeżdżą.
  • Odpowiedz