Witajcie . Poszukuję kwiata/drzewka do salonu. Chciałbym żeby to był kwiatek wysoki na co najmniej metr, fajnie jakby był rozłożysty, nie był kaktusem ale żeby wymagał tak małej opieki jak właśnie saguaro. No I musi być bezpieczny dla kota bo takowego posiadam .
Zna się ktoś tu na tym? Też pytanko, gdzie takie coś kupić żeby tego nie hodować od małego . Szkółka roślin jakaś czy cos ?
Niewiele napisałem, bo kompletnie się nie znam na tym . To ma być dla mojej dziewczyny bo by chciała .
Światla jest sporo, mam okno od południowego wschodu. Od 5 rana do 15 świeci słońce bezpośrednio w okna ale. Właśnie jest ale bo miejsce dla niego jest po drugiej stronie salonu, niż są okna.
@Mrtkml: strelicja jest trująca. Pachira git, tak samo livistona, kentia, palma areka (ogólnie większość palmowatych jest bezpieczna), nolina, juka, calathea. Czasami da się je dorwać w popularnych marketach.
@wellfcuk: dzięki . Miałem jakąś palmę z biedronki. Zaczęły pękać liście i wysychać . Nie wiem czy przypadek czy cos nie tak z naszymi warunkami. I tak od tej palmy zaczęła się chęć na posiadania jakiegoś takiego drzewka . Poza tym nie miałem nigdy żadnego kwiata/drzewka
@Mrtkml pachira rośnie jak na drożdżach, dużo wybacza i nie wymaga zainteresowania. Jest też bezpieczna dla kota. Zwykła monstera to samo z tym że trująca (ale to zależy od twoich kotów, ja mam rośliny normalnie bo ich nie podgryzają)
Poszukuję kwiata/drzewka do salonu. Chciałbym żeby to był kwiatek wysoki na co najmniej metr, fajnie jakby był rozłożysty, nie był kaktusem ale żeby wymagał tak małej opieki jak właśnie saguaro. No I musi być bezpieczny dla kota bo takowego posiadam .
Zna się ktoś tu na tym? Też pytanko, gdzie takie coś kupić żeby tego nie hodować od małego . Szkółka roślin jakaś czy cos ?
Poszukuję kwiata/drzewka do salonu. Chciałbym żeby to był kwiatek wysoki na co najmniej metr, fajnie jakby był rozłożysty, nie był kaktusem ale żeby wymagał tak małej opieki jak właśnie saguaro. No I musi być bezpieczny dla kota bo takowego posiadam .
#botanika #kwiaty #rosliny
@Wiskoler_double: Fakt, jak zabraknie miejsca pod sufitem, to zacznie rozrastać się na boki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Światla jest sporo, mam okno od południowego wschodu. Od 5 rana do 15 świeci słońce bezpośrednio w okna ale. Właśnie jest ale bo miejsce dla niego jest po drugiej stronie salonu, niż są okna.
Malwowate, figowate...
@Mrtkml: Jak ma być duże,