Aktywne Wpisy

iksboks +5
Jakby nie ogarniam tych tekstów o słabej optymalizacji. Co to znaczy? Jakby ktoś miał RTX5060 czy 5070 i pisałby, że mu gra laguje, to rozumiałbym, że gra ma słabą optymalizację, ale jak widzę wpisy ludzi, którzy grają na kartach sprzed 4-5 generacji wstecz i piszą coś o złej optymalizacji, to zastanawiam się czego Wy oczekujecie od swoich komputerów. Gra jest na UE5 i jest jedną z najładniej wyglądających gier na tym silniku,

wybryk_natury +59
Śpię w nocy, śpię też popołudniu po pracy i tak mi mija dzień

Kupiłem parę książek żeby zacząć, ale tam nikt się z nikim nie zgadza. Przeczytałem Iwucia, w sumie spoko, no to taka lekka lektura na jeden-dwa wieczory ale o giełdzie się tam człowiek dużo nie dowie.
Potem niestety chwyciłem analizę techniczną Murphy'ego i nie dość że tego się nie da czytać to jeszcze sam autor mówi że w sumie to c---a działa, porzuciłem to w połowie, to i tak sukces dotrzeć tak daleko.
Teraz się wziąłem za inteligentnego inwestora Grahama, w miarę przyjemnie się czyta ale tam najnowsze komentarze są z 2003 a większość 1972, więc poza jakimiś kilkoma uniwersalnymi prawdami się pewnie człowiek dużo nie dowie.
Graham mówi że kupować niedocenione, Murphy mówi że cokolwiek możesz się dowiedzieć to i tak już jest odzwierciedlone w cenie, Graham mówi że nie spotkał nikogo kto by zarobił kierując się wykresami (no ale na pewno metody analityczne teraz są dużo przystępniejsze niż 60 lat temu jak to pisał) obydwaj przynajmniej zgadzają się co do tego że absolutnie nie da się przewidzieć co urośnie a co spadnie.
W związku z tym moje pytanie, czym poza hypem na wypoku się kierują tutejsi spekulanci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obecnie polecam przejrzeć spółeczki jak Meta, Reddit, NU, MercadoLibre.
Historyczna wycena, na co jest hype - kosmos, polprzewodniki, AI, i podstawowe wskaźniki, rsi, p/e i coś jeszcze czego nie pamiętam.
przynajmniej mniej wiecej tak to u mnie wygląda
Czym sie kieruje?
Wylacznie tym kim sa wiekszosciowi akcjonariusze I jaki sa ich plany na przyszlosc.
Jesli pump and dump, to laduje sie zanim pump sie zacznie I cierpliwie czekam...
Tu masz kilka wymienionych spolek,
Mozesz sobie zastosowac ten wskaznik wyceny stworzyc i samemu wybierac spolki 51:00
@ossadagowah: Bo to dla totalnych zoltodziobow albo 50/60 latkow jest,
Ty jak masz 20-35 lat to powinienes mega agresywnie inwestowac.
@ParadygmatYT: No bo machlojarze ksiegowi robili cuda,
Cena/przychod/2 lata prognoza wzrostow. I w sumie co ci wiecej trza?
Zysk mozna zmanipulowac, a przychod juz duzo ciezej, i i prognozy analitykow na 2 lata naprzod w 70% przypadkow sie sprawdzaja,
@suweren_sudoku: Dokladnie
Cena/przychod/2 lata prognoza wzrostow
i jesli prognozy wzrostow przychodow sa rewidowane w gore no to dobra opcja
bo w 70% przypadkow analitycy sie nie myla