Wpis z mikrobloga

Mircy z #podrozujzwykopem #albania #kiciochpyta Mam do was pytanko. Nie byłem jeszcze a rozważam wybranie się do Albanii. Niech wypowiedzą się osoby które tam były. Chciałbym pojechać na parę dni. Trochę pozwiedzać. Trochę pochillowac, Jan generalnie wrażenia? Albanki są ładne a jak z ich otwartością żeby kogoś poznać, spędzić jakiś fajny czas tam? Nie szukam związku czy dymania. Raczej pytam czy można tam spotkać jakąś fajną dziewczynę żeby mieć kompana do zwiedzania itd na miejscu
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jazdaniebieski2023: czy można tam spotkać jakąś fajną dziewczynę żeby mieć kompana do zwiedzania itd na miejscu
Nie wiem ile masz lat, ale pewnie 16-18? Dlaczego miałbyś poznać jakąś dziewczynę tam na miejscu?

Zobacz sobie filmy Bez Planu o Albanii, bo chyba nic nie patrzyłeś jak ten kraj wygląda. Mimo, że typ nie bardzo podkreśła jaki tam syf, to widać co nieco na materiałach. Albania to państwo które w ciągu kilku
  • Odpowiedz
@wcaleniepchamsiewmultikonto trochę pan gada ignorancko, jakby jedyną destynacją miały być kraje pokroju Grecji czy Włoch. Świat nie jest kolorowy i nie wszędzie jest idealnie, owszem, ale to nie znaczy, że nie warto tego i tak doświadczyć.

@jazdaniebieski2023 imo Albania super. Owszem jest syf, poza centrum miast wszystko wygląda jak jeden wielki plac budowy. Dla mnie miała osobiście duży vibe Gruzji. Szlaki górskie mają bardzo ładne, chociaż nie jest ich za
  • Odpowiedz
@iErdo: nie zgodzę się. Tu nie chodzi o to, że spodziewałem się fajerwerków, a zastałem syf, bo jadąc np. do Afryki będę wiedział na co się piszę. Mnie chodzi o tą dysproporcję jaka tam jest - pozowanie na jakiś rozwinięty kraj, poczucie wyższości co do turystów, a jednocześnie widzisz totalna nijakość. Brak autentyczności czy jakieś identyfikacji - taki miks Turcji z bardzo biedną Grecją? Nie masz poczucia, patrząc np. na
  • Odpowiedz
@iErdo dobra człowieku widzę, że nie ma co odpisywać dalej. Nie próbuj mnie przekonać do swoich racji i koniec. Nie masz pojęcia w ilu państwach byłem, jak tam przebywałem, a wyciągasz daleko idące wnioski. Tu nie ma żadnego znaczenia co jest dla kogo, ale jakie mam odczucia i jak tam po prostu jest. Jesli tego nie widzisz, widzisz co innego, to polecaj i tyle. EOT
  • Odpowiedz
@wcaleniepchamsiewmultikonto: tylko twoje odczucia, za przeproszeniem, nic nie znaczą w aspekcie polecania czy odradzania komuś podróży do tego kraju (i moje również, w aspekcie polecania), bo każdy aspekt podróżowania jest mocno subiektywny i tak jak Tobie ma prawo się wiele rzeczy nie podobać, tak nie oznacza to, że każdemu nie podejdzie xd I fakt, że odradzasz podróży, a podajesz tak lakoniczne powody jest trochę śmieszne

I nie, nie wiem w
  • Odpowiedz
@iErdo: @wcaleniepchamsiewmultikonto Obejrzałem jeden film z kanału bez planu. Szczerze mówiąc nie wiem o jakim syfie jeden z was pisał. Swieci itd, normalna sprawa dla mnie w niektórych miejscach. Byłem w Maroko i mi się podobało. Byłem w Wietnamie i też mi się podobało. Byłem w różnych państwach na różnych kontynentach i nie dziwi mnie syf i jakoś szczególnie nie odstrasza. Jeśli chodzi o mojej oczekiwania względem teraz Albanii
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023 ja byłem właśnie z ziomkiem. Imprezowanie w Albanii to trochę inny poziom, stricte klubów to tam nie ma, raczej tam jest styl siedzenia w takich jakby barach czy klubokawiarniach. Widać, że szykujesz się na typ podróży jaki władnie ja z ziomkiem obskoczyłem xd
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: to tak jak wcześniej pisałem, jak ktoś mi kiedyś powie, że Polki są najpiękniejsze to go wyślę przymusowo do Albanii XD

Jak chodzi o dziewczyny to słyszałem, że Albanki są bardzo oporowo nastawione na podryw, i nawet na ciebie nie spojrzą, ale podejść i pogadać się da, tylko nie każdy zna angielki. To jakaś bariera ciężka do przełamania. Bierze się to podobno kulturowo z tego, jak kobiety były traktowane
  • Odpowiedz