Wpis z mikrobloga

• 291
ale czy serio jest tam aż taki nadmiar ulic, że część przerabia się na parki xD?

@czerstwy_swierszcz: w centrum tak, zdecydowanie nie potrzeba takich przeskalowanych ulic jak Krucza na zdjęciu.
  • Odpowiedz
@czerstwy_swierszcz akurat lepiej krucza niż wiele innych ulic w okolicy. Nie zmienia to faktu, że centrum warszawy od dawna nie przyciąga do siebie w żaden sposób a takie zabiegi tylko pogarszają sytuację. później zdziwienie, że lokale na marszałkowskiej czy chmielnej stoją puste jak ich koszt utrzymania jest absurdalny, jakakolwiek dostawa to katorga a klient, który nie ma ochoty tarabanić się komunikacją pojedzie gdzieś gdzie ma zapewniony parking i wygodny dojazd
  • Odpowiedz
a takie zabiegi tylko pogarszają sytuację.

@siadaj_Kulson: W żaden sposób nie pogarszają sytuacji. Dzięki takim zabiegom w centrum miasta powstaje ciągła strefa spacerowa, plan widzisz na obrazku wyżej. To ludzie chodzą do knajp, sklepów i galerii a nie samochody, nikt tam nie chce samochodów. samochodem można sobie na luzie pojechać gdzie indziej jak się lubi ale do centrum nie trzeba bo i tak jest tam ciasno.
  • Odpowiedz
@siadaj_Kulson: no chmielna to po remoncie ma wszędzie lokale i chyba nic nie jest pustego
na Marszałkowskiej właśnie wszystko upada bo nikt tam nie chce chodzić bo ulica jest za szeroka i głośno. Dużo lepiej tocwyglada na odcinku od pl zbawiciela do pl unii lubelskiej, tam masz lokale co krok w zasadzie
  • Odpowiedz
@czerstwy_swierszcz: debile patrza tylko ma te ulice. A zdm i te smiecie z mjn chcac zarznac cale centrum robiac tam deptaki. Wszystko fajnie ale juz teraz szacuje sie ze w centrum brakuje 40k mieszkancow. Najfajnie sie na to patrzy jak tam nie mieszkasz, z perspektywy mieszkanca ktoremu z ulicu i parkingu chca zrobic park (w kraju w ktorum przez 10 miesiecy jest chu jowa pogoda) to chce sie komus kto
  • Odpowiedz
@dorszcz: tak, tak, mjn to napływowi, nie ma tam mieszkańców zmienianych ulic xD

Warszawiacy generalnie tego nienawidzą i dlatego Trzaskowski wygrywa w cuglach

A plan super, jest lepiej zdecydowanie
  • Odpowiedz
@czerstwy_swierszcz:
U mnie w mieście zajebista resturacja była czy nadal jest, ale nigdy nie ma tam gdzie zaparkować, bo a to słupki zabieranie miejsc itd. Sytuacja rozwiązała się tak że ostatnio tam byłem z 6 lat temu, co z tego że jest smacznie jak nie ma gdzie zaparkować, więc przestałem tam jeździć ¯\(ツ)/¯
dopóki nie było problemów z parkowaniem to jeździłem. nie da się dojechać zostawić auta, no to przestałem
  • Odpowiedz
zęść przerabia się na parki xD?

@czerstwy_swierszcz: no i zajebiste podejście.
Na c--j nam w centrum tyle aut, skoro można podjechać komunikacją, albo uberami?
od lat praktycznie nie zapuszczam się do centrum samochodem, bo to nie ma sensu, więc jak dla mnie to mogą wpizdu w ogóle zablokować ścisłe centrum z samochodowego ruchu prywatnego xD
  • Odpowiedz
@dran2: bredzisz. Nawet nie mam ochoty wybierać się do Centrum zarzyganego przez "braci" ze wschodu i pełnej maści dostawców, kierowców z byłych republik radzieckich. A co dopiero komunikacją. Żadna zabetonowana Krucza i inne ulice z kilkoma drzewkami mnie do tego nie przekona. Do knajp jeżdże pod miasto. Takie g....o działania nie rozwiązują naprawdę ważnych problemów tego miasta
  • Odpowiedz