Wpis z mikrobloga

@lubie-sernik: na 99% to błąd tłumaczenia z tajskiego. Próbowałeś, żeby przetłumaczyło ci na angielski? Z reguły lepiej to wyglądało, jak pracowałem z wariatami, bo te ich szlaczki tłumaczone na polski to zawsze zamieniały się w bełkot xD
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: jeszcze nie, rząd to klepnął, ale dopiero po 15 dniach od publikacji w dzienniku ustaw oficjalnie wejdzie. Więc data nie jest znana dobrze, ze mam wizę dla digital nomadow i moge siedziec pół roku xD
  • Odpowiedz
  • 0
@psikor: kurde to oby mi się udało wlecieć na 60 dni

A powiedz mi bo też myślę nad tą wiza dla nomadów. I jaki dokument dawałeś jeśli chodzi o potwierdzenie tego że masz oszczędności w kwocie min 60 000 zł?

Bo zastanawiam się czy wyciąg z konta oszczędnościowego że mam tam np. 100k wystarczy? Czy musi tam być jakaś pieczątka banku czy jak to wygląda?
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: ja dawalam wyciag z banku ing, sama sobie wygenerowalam, bez zadych pieczatek. A i beka, bo z racji, ze jestem na b2b, to wydalam sobie oswiadczenie, ze pozwalam sobie na prace zza granicy i przeszlo xD
  • Odpowiedz
  • 0
@psikor: a pisałaś, na oświadczeniu ile zarabiasz? Wypełniałaś wnioski w Polsce czy już w Tajlandii?

A w jakich rejonach jesteś teraz? Ogólnie zbieram ekipę w Azji haha już z jednym Mirkiem z Bangkoku będziemy się ustawiać
  • Odpowiedz