Wpis z mikrobloga

#wojna Polska i jej obrona: ja nie będę walczył za państwo w którym siedzą takie pajace ja Braun i Konfa i rząd nic z nimi nie robi zasłaniając się wolnością słowa. Kiedy ja będę narażał się na froncie, w Warszawie konfederuski będą budować V kolumnę. Nie będę walczył za kraj z którego przy pierwszym wystrzale wyjadą bogaci i kobiety. Nie będę walczył za kraj w którym tzw elity nie ponoszą odpowiedzialności za swoje czyny. Nie będę walczył za kraj w którym policja jawnie popiera łamanie prawa <vide konfitura> a ściga babcię z koperkiem. Nie będę walczył za kraj w którym służby państwowe nie radzą sobie z patologią która potrafi terroryzować całe osiedla a dobiera się do d--y zwykłemu szaraków za to że raz mu się podwinęła noga prawnie bo walka z patologia naraża system na straty a zwykłego obywatela można szybko usadzić tak że będzie bał się pierdnac. Polska to Rosja Light. Patokracja w której wyznacznikiem wolności jest możliwość darcia mordy o 3 nad ranem pod blokiem. Gdzie ludzie bardziej się uwezmą na kogoś kto chce przestrzegania porządku publicznego niż na prowodyrów rozrób, kraj w w którym ktoś może odpalić granatnik na komendzie i nie ponieść za to konsekwencji, gdzie minister sprawiedliwości s-------a przed procesami, gdzie ministra równouprawnienia kłamie na temat swojego wykształcenia a potem wprost mówi że mężczyzna ma np z---------c dłużej niż bezdzietna kobieta bo to dyskryminacja pozytywna, kraj w którym muszę łazić do prywaciarzy żeby się leczyć z lżejszych dolegliwości ale jak będzie gorzej to mimo ubezpieczenia u nich odwiążą mnie na sor gdzie spędzę 12 godzin na krześle w poczekalni. J---ć taki kraj. Przy pierwszej jaskółce że coś może się stać, profilaktycznie s--------m z tego grajdołka.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sram_Rzarem: spoko, wyjeżdżajcie, tylko nie wracajcie po wojnie. ja sobie tutaj posiedzę na dupie, bez chłopa i rodziny się nigdzie nie ruszam. jakoś się przetrwa, a potem będzie mnóstwo wolnych nieruchomości, to może nie trzeba będzie podpisywać cyrografu na 30 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jabberok: kolega będzie siedział już za granicą. A post jest zachęcający dla takiego działania a nie wyrażający moje zdanie. S--------ć z kraju i się nie oglądać za siebie. Gincie sobie za ten kraj z kartonu i gowna. Będę wam machał z dziećmi elit z Hiszpani
  • Odpowiedz
@Sram_Rzarem: I kolega naprawdę uważa, że kolegi oryginalny pomysł na wyjazd za granicę, do Hiszpanii, będzie czymś, na co rządzący nie wpadli? Naprawdę kolega wierzy, że w przypadku dołączenia Polski do wojny inne Państwa UE bez żadnej wewnętrznej koordynacji przyjmą mężczyzn w wieku poborowym z Polski?

To poważne pytania z mojej strony, bo wprost nie wierzę, że można być tak naiwnym.
  • Odpowiedz
@jabberok: dajmy mu szansę, może właśnie pakuje walizki, bo kolega zapewne już porządnie przygotowany i wie, że to ostatnie chwile na ucieczkę, jeśli miałoby do czegoś dojść na świecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jabberok: żadne państwo ue nie będzie mnie łapało żeby wysłać na front szczególnie w momencie kiedy mam pieniądze i nieruchomość na jego terenie. Ty jesteś jakiś naiwny? A jak będą sygnały że coś takiego że tak może się stać to jadę dalej do Argentyny xD @Krazyna Ucieczka będzie przed wybuchem wojny kiedy pojawia się takie sygnały że to może się stać- vide np koncentracja wojsk pod granicą. Wtedy ruszę,
  • Odpowiedz