Wpis z mikrobloga

Cześć chce zacząć budować dom i szukam powoli jakiś wykonawców i jeden niby dobry chce 150k za robociznę na ten moment za sso. Czy to nie jest trochę zbyt drogo? Dom to Bueno 2

@Wypokowicz93: może poszukaj wykonawców po znajomych itd, niż jakiegos noł nejma brać, ja też szukałem ekipy x lat temu to znalazłem dzięki znajomemu który też budował, a okazało się że to nasz wspólny znajomy i w
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93 teraz ceny wszystkiego są takie, że nie wiadomo czy to dużo czy mało. Robiłem łazienkę w bloku 4,5m2 w bloku stan deweloperski i wyceny od 7k do 16k za samą robotę. Teraz szukam stolarza i też wyceny od 8k do 15k za szafę i dwie szafki. Trzeba brać kilku wykonawców i porównywać.
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: Kurcze dom i tylko 98m2. Ja mam bliźniaka i mam 120m2 prawie. Salon 29 metrów i wydaje mi się za mały. Przemyśl ten metraż. Żeby chociaż ten salon mieć duży, z 40m2. Będziesz czuł się jak w bloku. Druga sprawa, że może garaż jednak warto postawić oddzielnie. Dużo metrażu tracisz, a wjedziesz do niego autem 3 razy, bo mały i będzie Cię wkurzać. Ja przy takim garażu jak postawiłem
  • Odpowiedz
Drogo, ja placilem 58k netto za sso dom prawie 200m2(cena bez fundamentow), a oferty dostawalem nawet do 130k netto.
Co prawda 3 lata temu, ale az tak bardzo ceny nie mogly pojsc do gory.
Jaka lokalizacja?
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: Ja buduję dom SEDUM G2 po modyfikacjach (trochę powiększyłem )Buduję pod Częstochową.
Robocizna za fundamenty, i mury 80k
Inna ekipa robi dach i biorą 35k.

Nie polecam brać firm od wszystkiego. Dostanie wycen od 7 firm za mury i 7 firm za dachy to była kwestia wysłania 14 maili w jedno popołudnie i wyszło taniej niż firma
  • Odpowiedz
  • 0
@BornToDie69: zostaje już taki jak jest a garaż będzie cofnięty bo musiałbyc w jednej lini. Zresztą takie warunki zabudowy były, że niestety nic większego się nie zmieści. Lepsze to niż mieszkanie w bloku a cena porównywalna z mieszkaniami 50m2 w większym mieście.
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: Drugi koniec Polski :)
Ja na Twoim miejscu pojezdzilbym po okolicznych budowach, zeby porozmawiac z inwestorami. Ludzie nie maja problemu z polecaniem dobrych wykonawcow i narzekaniem na zlych.
Operatorzy betoniarek widza najwiecej, tez warto zapytac :)
Twoj kierownik budowy tez ma na pewno jakies ekipy do polecenia.

Do ugrania masz kilkadziesiat tys..
  • Odpowiedz