Aktywne Wpisy

astralkowa +339
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

Wilczak +65

![[AKTUALIZACJA] Chat Control politycy znów chcą czytać nasze prywatne wiadomości](https://wykop.pl/cdn/c3397993/fc48c0ce38341877ca018285e053a5f6d5ae28a42b66c8093f27080bd6ac030c,q80.jpg)

źródło: image
Pobierz@piowit: "Ale puść od początku jak taki mądry, pewnie znak się sapał na niego, wyskoczył z łapami a ty samą końcówkę puszczasz, manipulujesz nagraniem i znęcasz się nad kierowcą. Nikt za niewinność w-------u nie dostał jeszcze".
a w wypadku tego powyżej? wystarczyło podpowiedziec gościowi w aucie, ale nieeeeeeeeeeeee... po co? trzeba kręcić
żałośni jesteście
@congobongo: Ale to ktoś z prawem jazdy nie wie, że po chodniku się nie jeździ?
Tym bardziej nie powinien się tam w--------ć bo jeszcze bardziej chodnik niszczy.
@congobongo: Możesz pokazać mi przepis zezwalający na jazdę po chodniku ze względu na te twoje "argumenty"
a co do ciebie to założę się, że sam się stosujesz do nich wybiórczo, ale teraz rżniesz świętszego od papieża. na pewno piracisz coś z sieci, albo przechodzisz w niedozwolonym miejscu xD
przepisy są dla ludzi nie ludzie dla przepisów. prawa nie trzeba stosować co do litery.
@congobongo: A może się rzuciło na oczki, a może się rzuciło na nóżki, a może i się rzuciło na rozumek, i co z tego? Nie każdy jest sprawnym 30 latkiem co potrafi uciekać przed cofającą ciężarówką, natomiast każdy ma prawo przebywać na chodniku i czuć się na nim
@PiersiowkaPelnaZiol: tutaj zgoda. ale już nowsze zaczynają mieć. imo to w ogóle powinno byc wymagane prawnie.