Aktywne Wpisy

PinezkaSwiata +20
Ja p------e, przecież te nowe modele plus generalnie narzędzia, agenci ai, budowanie instrukcji AI i tzw. skilli. Coraz więcej kontekstu ai pamięta... Przecież za 3-4 lata będziemy całkowicie w innym miejscu jako świat pod tym względem - i niestety niekoniecznie lepszym. Coś czuję że bezrobocie d--------i w Polsce lekko do 10-15%. Poleca white collar a potem usługi.
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Zgadzasz się ze mną?
- Tak 43.2% (104)
- Nie 56.8% (137)

breakdown1 +7
Dobra przyznawać się, ile wrzucacie w kosmiczna dziewicę, jeśli już coś wrzucacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja myślę 500$
#gielda
Ja myślę 500$
#gielda

Tymczasem są to bzdety oparte wyłącznie na anegdotycznych przykładach, bo zdecydowana większość rodziców bardzo stara się panować nad swoimi dziećmi. Dzieci bywają głośne, marudne i żywotne, to prawda. Jednakże prawdziwym problemem jest to, że na tej bezdzietnej pustyni ludzie przestają rozróżniać niewychowanie z naturalnym zachowaniem dziecka. Dzieci robią wokół siebie ruch, nie siedzą spokojnie, mówią dużo, reagują nerwowo. Tego NIC nie zmieni.
Pojawiają się czasami idiotyczne postulaty, żeby ,,siedzieć w domu" skoro dzieci są głośne. Nie misie kolorowe, nikt nie będzie zamykał dzieci i siebie w zagrodach i gettach, bo dwudziesto i trzydziestoletni mentalni starcy muszą mieć ,,spokój". Jeżeli komuś nie podoba się społeczeństwo z dziećmi, to sam ma problem i sam powinien poddać się izolacji od tego społeczeństwa, nie korzystając z komunikacji miejskiej, nie chodząc do restauracji i nie korzystając z chodników.
Na koniec dodam jeszcze coś, co powtarzam od zawsze: dorośli są gorsi od dzieci. Są głośniejsi, robią więcej bałaganu, bywają agresywni w stosunku do innych i przejawiają wiele innych negatywnych zachowań. Nigdy też nie widziałem ,,zarzyganego" przez dziecka miejsca publicznego, za to bez przerwy widzę to w wykonaniu dorosłych.
#dzieci #natalizm #rodzicielstwo #polska #spoleczenstwo #demografia
źródło: zakaz-gry
Pobierz