Aktywne Wpisy
jmyung +480
Mirki trzymajcie kciuki aby wszystko się dobrze skończyło. Jadę na porodówkę, rano mają ciąć moją żonę. Cesarka na 9 dni przed planowanym porodem. Na kontrolnych badaniach wyszło że wód płodowych mało więc do szpitala, na kolejnych że wody w normie ale dziecko zbyt małe. Przyśpieszyli termin. Jeszcze raz trzymajcie kciuki.
#porod #rodzicielstwo #szpital no i chyba przyszłe #ojcostwo
#porod #rodzicielstwo #szpital no i chyba przyszłe #ojcostwo
banan_termoaktywny +195

Wczoraj spędziłem kilka godzin w warsztacie i efekt jest lepszy niż się spodziewałem, ale o tym niżej.
Co to za gitara i po co to robię?
Wczoraj poświęciłem kilka godzin na zdjęcie powłoki poliuretanowej oraz lakieru tak by dostać się do surowego drewna. Od razu zaznaczam, że jestem amatorem i wszystko robię sam tyle tylko, że mam dostęp do... powiedzmy "warsztatu", narzędzi oraz porady osoby która coś nie coś zajmuje się renowacją starych rzeczy. Zacząłem od potraktowania powłoki chemią widoczną na zdjęciu, jako tako to schodziło, ale bez jakiegoś super efektu. W ruch poszła szlifierka mimośrodowa. Zdziwiłem się ponieważ pod grubą powłoką czarnego poliuretanu był twardy, bezbarwny lakier a pod nim jeszcze coś xd. Udało się wszystko zedrzeć, wyszlifować, brzegi postanowiłem jednak zaokrąglić ponieważ oryginalnie była tam wklejona jakaś plastikowa ramka która zaczęła się strzępić więc trzeba było się jej pozbyć. Spodziewałem się sosny czy innego miękkiego drewna... co to jest nie mam pojęcia, ale ku mojemu zdziwieniu drewno jest dosyć twarde, włókna nie wyłażą, dobrze się szlifuje. Wygląda to na tyle obiecująco, że zamiast kryjącego lakieru zacząłem myśleć o czymś półtransparentnym, żeby wzór drewna mógł być dodatkowych smaczkiem.
Pierwsza nieplanowana wcześniej przeróbka - trzeba będzie wyfrezować większa przestrzeń pod mostek. Kupiłem Gotoha clasic - wymiarami i kształtem zgadzało się z chińskim badziewnym tremolo (przede wszystkim zależało mi, żeby trzymać jako tako menzurę), ale jednak gotoh jest większy i bardziej się będzie wychylać.
#gitara #gitaraelektryczna
Wołam @7uras @woland__ @moll @ambasador_kwiatostanu @kidi1 @DRichmond @schnippen_schnappen @Kompr3s @Szr1h @crabster96 @DJArmani @239A @CichyKucharz @TomcioPalushek @wihajster-do-tentegesowania @neo_1995 @czysto_losowy_nick @kiedysbedefajna @pawik077 @Wilmore @Bambik1337 @BlueScreeen @niebieskooki23 @Majkel2008 @oknoe @lajsta77 @themindcrusherHS
źródło: IMG_1165
Pobierzźródło: IMG_1167
Pobierzźródło: IMG_1169
Pobierzźródło: IMG_1170
Pobierzi pouczającego
i niepolitycznego
i ani słowa o Eurowizji :)
źródło: image
Pobierz@Dwudziestydrugi Ło panie, wyglądałoby dobrze, ale trochę za dużo zabawy chyba.
@Bosconovitch Nie śpieszy mi się, pewnie to trochę potrwa, chcę, żeby wyglądało tak dobrze jak się da bo
@BassGru: super to wyglada zamknięty pipak emg ale fakt ze klony z ali tez dobrze grają, tylko problem z lutowaniem bo mają p------e kolory kabelków czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@7uras @BassGru nie myslalem zbyt wiele. Zestaw wlatuje taki. Drogo i malo sensu ale to tak jak caly projekt
źródło: IMG_1119
Pobierz