Ktoś się tu śmiał ostatnio jak powiedziałem, że amerykance mogą rozważać przehandlowanie Tajwanu w zamian za otworzenie chińskiego rynku dla amerykańskich big techów ( ͡°͜ʖ͡°)
@Talarsson no dla mnie jest to niewiarygodne, że w jakimkolwiek dealu TSMC może być na stole. Myślałem że o tą firmę prędzej 3 wojna światowa wybuchnie niż ze Chiny przejmą nad nią kontrolę w zamian za cokolwiek xd
w zamian za otworzenie chińskiego rynku dla amerykańskich big techów
@breakdown1: chiński rynek jest otwarty dla amerykańskich bigtechów tyllko że musieliby przestrzegać chińskich reguł, m.in. trzymać wszystko na serwerach w Chinach, włącznie z algosami. Teraz oni i tak nie mają tam czego szukać bo cinxy dorobili się własnych bigtechów.
Ale jakie przejęcie TSMC przez Chiny, ziomeczki. ( ͡°͜ʖ͡°) Wojczal już w 2021 przewidział, że USA i Chiny będą musiały w tej sprawie nawiązać porozumienie polityczne, bo obrona Tajwanu jest nie do zrobienia. To tak jakby Ukraina walczyła jednocześnie z Rosją, USA i Unią Europejską, taka jest chińska przewaga geograficzno-militarna Chin.
@hrabia_ponimirski: Przestan klamac, jest tak otwarty, ze musisz wspolprac z Chinskimi firmami na przyklad Blizzard i serwery ich gier ktore calkowicie obsluguje zewnetrzna firma
#gielda
źródło: image_picker_3B3DDA02-2B30-4D36-BE7E-481638C7EFE1-73426-00001D1E9D5ACB66
Pobierz@breakdown1: chiński rynek jest otwarty dla amerykańskich bigtechów tyllko że musieliby przestrzegać chińskich reguł, m.in. trzymać wszystko na serwerach w Chinach, włącznie z algosami.
Teraz oni i tak nie mają tam czego szukać bo cinxy dorobili się własnych bigtechów.
Ale jakie przejęcie TSMC przez Chiny, ziomeczki. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wojczal już w 2021 przewidział, że USA i Chiny będą musiały w tej sprawie nawiązać porozumienie polityczne, bo obrona Tajwanu jest nie do zrobienia. To tak jakby Ukraina walczyła jednocześnie z Rosją, USA i Unią Europejską, taka jest chińska przewaga geograficzno-militarna Chin.
Chiny i Xi nie