Wpis z mikrobloga

Nowa piramidka Biernata - https://uniqglobal.net/
Tutaj ich instagram - https://www.instagram.com/uniqglobal.official/

Nie ma żadnego info w necie na ich temat, to jakiś nowy scam musi być. Wygląda to na inicjatywę niemieckiej odnogi #igenius. Modus operandi taki sam jak #igenius, tzn. naganianie na "kursy". Biuro wirtualne zarejestrowane na jakimś zadupiu w Wyoming w USA. Nie ma to takiego rozmachu jak BE i latanie do Dubaju, wieszczę rychłą klęskę temu projektowi.

#frajerzyzmlm
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Markowowski: domena z marca, także kilka miesięcy dopiero. Zero treści, tylko logowanie więc rejestracja z linka. Zobaczymy ile osób da się jeszcze raz wciągnąć w zapłatę wpisowego i jak długo wytrzyma płacić miesięcznie w zamian za obiecany pewnie wyższy % prowizji od nowych nagonionych, niż jak było w poprzednim scamie.
  • Odpowiedz
  • 9
@czlowiekbozy: IMO to akt desperacji, już w listopadzie pisaliśmy, że iGenius zaliczy tango down w ciągu max 2 lat. Wygląda na to, że to inicjatywa tych dwóch typów z Niemiec. Oni nie mają kapitału, żeby to rozbujać.
  • Odpowiedz
@Markowowski: może jednorazowy strzał, gdzie np. z 10 tysięcy osób ze struktur wszystkich naganiaczy, którzy w to wejdą na tym etapie 3000 się skusi na pakiet po 2500 USD czy ile tam będzie kosztować. To jest 7,5mln dolarów na start dla twórców do podziału z naganiaczami ( ͡° ͜ʖ ͡°) i już niech się dzieje co chce z tym.
  • Odpowiedz
  • 5
@czlowiekbozy: tam nie ma 10 tysięcy ludzi, to góra 2-3 tysiące i to w szczycie. Przychody maleją przez kolejne kwartały, więc struktura się sypie. Doły muszą cały czas cyrkulować, inaczej sam dół przestaje zarabiać i się wysypuje, potem leci następny poziom itd. Wszystko się zaczyna sypać. Jak namówią z 200-300 osób na te pakiety, to będzie cud. Najdroższy kosztuje $1500, najtańszy $350.
  • Odpowiedz
@Markowowski: mnie czeka pozew , bo nazwałam jedna promotorke oszustką i na dodatek pozew od Biernata , bo powiedziałam publicznie że naciąga ludzi te pakiety nie są tyle warte . Także jak oni się będą bujać i robić to następnym ludziom i swoim znajomym i rodzinom . A mnie czeka ciupa i grzywny, a nigdy nie byłam karana także
  • Odpowiedz