Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +255
PijeWodePoPierogach +172
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Dzisiejszy spacer po osiedlu to był jakiś festiwal społecznego autyzmu i ignorancji. Postanowiłem zrobić małe, empiryczne podsumowanie tego, co rzuciło mi się w oczy, bo skala bezczelności przekroczyła krytyczny poziom. Oto twarde dane z dzisiaj:
Psiarze: 4 na 16 osobników NIE POSPRZĄTAŁO po swoim psie. Trawnik pod blokiem to przecież darmowa, samoczyszcząca się kuweta, a inni niech grają w sapera.
Palacze: 6 na 11 bez mrugnięcia okiem rzuciło peta prosto na chodnik lub w krzaki. Przecież sprzątaczki i deszcz zmyją, po co zrobić te trzy kroki do śmietnika.
Ale absolutnym bossem tego uniwersum, ostatecznym stadium ewolucji ignorancji, jest hybryda: psiarz-palacz.
Przejrzałem dziś w pamięci wszystkie swoje dotychczasowe osiedlowe obserwacje i olśniło mnie. Nie spotkałem jeszcze w swoim życiu ani jednego psiarza z papierosem w gębie, który posprzątałby COKOLWIEK.
Kombinacja trzymania smyczy w jednej ręce i szluga w drugiej wyłącza w mózgu jakikolwiek ośrodek odpowiedzialny za kulturę osobistą. Pies robi b---ę biologiczną na środku chodnika, pet leci w drugą stronę, a właściciel z dumą patrzy w niebo, jakby właśnie kontemplował sens istnienia.
Czy to jest jakiś ukryty pakt? Kupujesz psa, zaczynasz palić i automatycznie dostajesz immunitet na bycie cywilizowanym człowiekiem?
Zdjęcie z AI dla zobrazowania sytuacji
#zalesie #gorzkiezale #psiarze #palacze #patologiazmiasta #logikaludzi #bekazpodludzi #bekazprawakow
źródło: obraz
Pobierz