Wpis z mikrobloga

#eurowizja

Ktoś wie, czemu w tym roku cały staging tak słaby?
Rok temu co drugi artysta chodził / wisiał przynajmniej 10 metrów nad ziemią - Steczkowska, niemka, ta na wielkim mikrofonie, nawet izraelka.

A wczoraj nikt?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@youknowthisxd: tak tak. Miałem na myśli to, że nikogo nie podwieszali pod sufitem, nie budowali dużych konstrukcji - serio pytam czy tam… nie wiem, budynek na to nie pozwalał?
Albo jakieś budżety były mniejsze?

Ja nie mówię, że staging był zły, tylko był tani ;)
Mimo że przemyślany za co i tak plusik no to Bułgaria miała na wyposażeniu kilka krzeseł i tancerzy.
Polska miała pochyły podest i tancerzy i
  • Odpowiedz
@RianesS: nie wiem ale obstawiam że nikt nie chciał się zbytnio wykosztować, nasza Luna miała staging na bogato i nic to nie dało bo nie weszła nawet do finału xd także to nie jest najważniejsza rzecz
  • Odpowiedz
@RianesS: Wydaje mi się, że Eurowizja się zmienia i czasy rozbujalego stagingu powoli odchodzą. Po prostu ekipy chyba dochodzą do wniosku, że aż tak dużo nie wywalacza tym, a trzeba się wykosztować. Więc idą w innym kierunku. Utwory tak samo - w tym roku było wiele utwórow bardzo dziwnych, ciężkich to sklasyfikowania pod konkretny gatunek, często coś brzmiało, jakby połączenie trzech piosenek. Z drugiej strony - tak było, aby pokazać,
  • Odpowiedz
@RianesS: no i czy któryś z tych podwieszańców wygrał? Nie xD
Wygrał koleś, którego staging to było kilka skrzynek, lampka i słup z prześcieradłem xD
Ale za to oglądało się to jak film przez światło, pracę kamery i tak dalej i w sumie podobnie było w tym roku, bo wykonanie Bagnarangi wyglądało jak teledysk. Czyli chyba bardziej liczy się ciekawy pomysł, a jakieś wynalazki typu podwieszanie to pewnie więcej przygotowań,
  • Odpowiedz
Ktoś wie, czemu w tym roku cały staging tak słaby?

@RianesS: Wychodzi na to, że Szwajcaria potrafiła po prostu lepiej to zorganizować i scena miała lepsze możliwości. W Austrii nie było źle ale moim zdaniem Szwajcaria wygrywa jeśli chodzi o przygotowanie sceny - także wizualnie.
  • Odpowiedz