Wpis z mikrobloga

jakiś czas temu ok (już w latach) na skutek zalania straciłem swój homelab. Jakoś dało się żyć bez tego choć nie wiem jak mogłem funkcjonować bez NASa. Ostatnio kupiłem mały komputer (8GR 6rdzeni/6wątków) i odbudowuję niektóre usługi buduje wszystko na Proxmox VE. W przyszłości mam zamiar rozbudować pamięć ram do 32GB udało mi się również kupić za śmieszny pieniądz serwer z pamięcią DDR3 (staroć, hałasuje, i energooszczędność żadna). Marzy mi się swój własny funkcjonalny agent AI oczywiście wspierany zewnętrznymi modelami AI. Jakie usługi polecacie do domowego użytku
#homelab #serwery #informatyka #automatyzacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@jurek-gagarin: @wacek_1984 @kwantowykocyk dzięki w tym tygodniu rozwinę swój mikro serwer. Kupiony na allegro ale już teraz odczuwam pewną swobodę posiadam obecnie 3 komputery (żeby nie było nic specjalnego cena pojedynczego to max 1200zł. Jeden to laptop T530 Lenovo jedyny minus RAM DDR3 no i jak przesyłam plii na NASA to dosłownie tnie się internet np.: oglądam youtube a film co ok 2 sekundy mam mikro płazy :)
zielony88 - @jurek-gagarin: @wacek_1984 @kwantowykocyk dzięki w tym tygodniu rozwinę ...

źródło: 701408099_26658543363817323_945639572990513579_n

Pobierz
  • Odpowiedz