Wpis z mikrobloga

Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.

Praca pod nadzorem konserwatora zabytków i wg jegk wytycznych

#remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem
Lowca90 - Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas tem...

źródło: 1000012338

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A ogólnie to strasznie mnie śmieszy wykop i narzekanie na wszystko

@Ka4az: na tym portalu właśnie chodzi o to, żeby przegrywy poczuły się chociaż na chwilę lepiej. Dlatego wszystko co ktoś wrzuci trzeba zjechać i najlepiej obrazić osobę która to wrzuciła. Wtedy na chwilę czują władzę w swoim życiu. Megalomania połączona z zazdrością to ciężki temat.
  • Odpowiedz
@Lowca90: Mirku nie przejmuj się krytyką w komentarzach. Ogromny szacunek za fach i świetną robotę. Świetna realizacja. Takie parkiety są na poziomie pałacowym.

Odnośnie uwag do samego wzoru. Z gustami się nie dyskutuje, ale zauważę tylko, ze taki parkiet nie jest do każdego pomieszczenia. Zdecydowanie nie pasuje do nowoczesnych mebli, chyba że do świetnie dobranych. We Włoszech powszechne jest np. terrazo w domach (lastryko po polsku). To też nie do
  • Odpowiedz
Jedź sobie za granicę i zobacz ich mieszkania, ludzie mają w------e w wystrój.

@Ka4az: Tym gorzej dla nich. Skoro chcą żyć w generycznym syfie zrobionym z odpadów, to ich sprawa.

Zadałem pytanie, ponieważ widzę na zdjęciu dużą niekonsekwencję. Albo masz wywalone, albo nie. Robienie ładnej, kosztownej podłogi tylko po to, żeby postawić na niej najgorszej jakości paździerz i karton z Ikei wprowadza dysonans poznawczy.
Jeżeli było to tymczasowe, to OK,
  • Odpowiedz
ylko ja mam takie wrażenie, ale to jest w c--j brzydkie

@revoolution: nie masz takiego wrażenia, bo jest w opór do niczego

ja bym dał gumolit

Gumoleum byłoby
  • Odpowiedz
@Lowca90: nie wiem Mirek co tam narzekają. Dla mnie wygląda super. Kiedyś ludzie dbali o estetykę, dzisiaj guma jak na sali sportowej w biednej podstawówce, to szczyt marzeń dla wielu.
Ułożenie takiej podłogi w przeliczeniu na jedną osobę to ile czasu?
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@lawyerish: nie przejmuję się krytykom tylko od czasu do czasu wrzucam tutaj swoje realizacje. Jestem tylko wykonawcą wygląd podłóg jakie robie jest kwestią gustu. Każdemu podoba się co innego a moim zadaniem jest wpasować się w oczekiwania i gust klienta. Moim zadaniem jest zrobić wszystko zgodnie z normami. Uważam, że warto wrzucić czasami coś innego niż oklepane deski/jodełki.
  • Odpowiedz