Wpis z mikrobloga

Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas temu zakończyłem kilkuetapową realizacje.
Etap 1 poziomowanie i montaż legarów
2 włozenie wełny między legary, przykrycie folią i montaż płyt mpf (stabilniejsze niż osb do tego zabezpieczone ognio i grzynobójczo)
3. Montaż tafli parkietowych z litego białego jesionu i dębu
4. Cyklinowanie parkietu i zabezpieczenie go 3 wartwami twardego wosku.

Praca pod nadzorem konserwatora zabytków i wg jegk wytycznych

#remontujzwykopem #dzepettoparkietto #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem
Lowca90 - Rewitalizacja podłogi w starej kamienicy w centrum Warszawy.
Jakiś czas tem...

źródło: 1000012338

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lowca90: nie jestem twoim klientem i raczej nie chciałbym być, też robię przy drewnie. Tutaj masz ponad 75% czystych klepek i mogłeś dodać resztę czystych to by jakoś wygladalo ale nie, trzeba wsadzic takie odpady i potem wmawiać klientom że jak to podłoga nie może być przecież jednolita xd
  • Odpowiedz
a te niektóre klepki to bym sobie darował wsadzać w ten parkiet

@revoolution: :D

Współczuję ludziom, którzy u ciebie robili lub będą robić remont.

@Lowca90 z czego wynikała decyzja żeby zrobić podłogę na legarach zamiast po prostu wylewki? Osobiście, nie lubię odgłosu stukania podczas chodzenia po takiej podłodze.
  • Odpowiedz
@Lowca90: szacun za robotę, śledzę niemiecki kanał gdzie robią podobne prace. Kupa pracy i wiedzy.
Co do wzoru to mi się średnio podoba ale wiadomo, że Ty tego nie wymyśliłeś ;)

@NieBendePrasowac stawiam, że konserwator chciał zachowania technologii, ewentualnie konstruktor nie zgodził na wylewkę? Po wzorze widać, że to bardzo stara i tłusta kamienica a w takich obiektach nie można sobie ścian pomalować bez nadzoru ;)
  • Odpowiedz
@Ka4az: Moja mama miała takie same, ale z odpadów, więc nie było takiej regularnej różnicy kolorów, tzn. że gwiazdka i obramówka jasna, po prostu wszystkie klepki były w podobnym kolorze.
  • Odpowiedz
  • 12
@Non_sacerdos_Michael_Vosnitsky

@Ka4az: Jak widzę, inwencja na wystrój wnętrza wypaliła się na poziomie podłogi? Czy może kasa się skończyła? :)

Było to świeżo po przeprowadzeniu, nic tam już nie ma z tych mebli. Pomijając fakt, że to sypialnia dla dziecka.

A ogólnie to strasznie mnie śmieszy wykop i narzekanie na wszystko XD jeszcze u nas to albo musisz się postawić i mieć wszystko idealne jak z katalogu albo Cię ktoś
  • Odpowiedz