Wpis z mikrobloga

Widzieliście na jakiejkolwiek siłowni(w sensie sieciowka) takie stojaki na hantle?
Chciałbym sobie wskoczyć pomału na 40kg hantle w ohp ale zarzucenie tego to, no wymaga wysiłku xD a z tego co widzę takie coś mocno by to ułatwiło i byłoby mniej kontuzjogenne.

#silownia #mikrokoksy
picasssss1 - Widzieliście na jakiejkolwiek siłowni(w sensie sieciowka) takie stojaki ...

źródło: IMG_20260514_214037

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@picasssss1: takie hantle po 50kg to sobie kładziesz na udach a pozniej zarzucasz lewy prawy i wyciskasz. Odstawiasz też na uda. Jeżeli tego nie potrafisz to jestes poprostu za słaby.
Rwiesz sie na hantle 40kg ktorych nie masz sily sobie zarzucić i odłożyć.
Wycisnąć w poziomie to każdy głupi potrafi.
  • Odpowiedz
takie hantle po 50kg to sobie kładziesz na udach a pozniej zarzucasz lewy prawy i wyciskasz. Odstawiasz też na uda. Jeżeli tego nie potrafisz to jestes poprostu za słaby.

Rwiesz sie na hantle 40kg ktorych nie masz sily sobie zarzucić i odłożyć.

Wycisnąć w poziomie to każdy głupi potrafi.

@James2000: A ty rozróżniasz ohp od wyciskania na klatę?
  • Odpowiedz
@picasssss1: znam siłkę z takimi stojakami. Ale to jest na klatę. O jakim ohp ty gadasz, na siedząco? Podrzucasz prawa, lewa i cisniesz. Jak nie dasz rady sam zarzucić to za ciężkie jesr
  • Odpowiedz
@picasssss1: takie hantle to tylko do OHP w siedzeniu. Inna sprawa, że może się okazać, że jak już będziesz miał siłę, żeby je zarzucić, to będą zbyt lekkie, żeby zrobić nimi porządną serię (i dojechać mięsień), urok hantli. A takich stojaków to nigdzie nie widziałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@arclex: no właśnie widziałem wariacje takich stojaków dedykowane ohp(siedząc w oparciu o ławkę, lub wolnostojące), lub skosom, dlatego pytam bo być może niektóre sieciowki są lepiej doposażone. Jednak jak widać będzie trzeba na to trochę poczekać.
  • Odpowiedz
  • 0
Inna sprawa, że może się okazać, że jak już będziesz miał siłę, żeby je zarzucić, to będą zbyt lekkie, żeby zrobić nimi porządną serię (i dojechać mięsień), urok hantli.

@arclex: mi bardziej chodzi o ochronę stawów, z reguły nie zarzucam czegoś czym nie zrobię 4-5 ruchów kontrolowanych, tym bardziej przy tym.
  • Odpowiedz
@picasssss1: gdyby mi zależało na hantlach w ohp ciężkich to bym robił single arm. Łatwiej zarzucić, bo możesz dwiema rękami. Może nie będzie to samo jak na dwa hantle, ale przynajmniej poczujesz się jak jedna trzecia kieliszkowskiego
  • Odpowiedz