Wpis z mikrobloga

hejo potrzebuję pomocy przy wyborze gravela (,)

byłem dziś w kilku salonach i przymierzyłem:
- cube nuroad c62 ex
- trek checkpoint sl5
- kross esker rs 1.0

no i trochę nie wiem co wybrać :c

cube ma totalnie najlepszy osprzęt bez dwóch zdań i niby spoko, ale rozmiar L za duży, a M niby spoko ale jakoś tak ciasno było, czasem jakis toe overlap czy zahaczanie lekka noga o kierownice, nie wiem czy jakiś bikefitting by tu pomógł ale no niby fajnie ale właśnie przez rozmiar miałem dalej rozterki

Kross esker planowałem mierzyć rs 3.0, nie było ale 1.0 ma niby ta samą ramę, tutaj niby geometria całkiem spoko, ale było mało miejsca w sklepie na pełne testy a padał deszcz, rs 10 to 8.6 na necie widzę więc najtaniej, rs3.0 to od razu karbon koła i rival axs ale jakoś sam fakt że to kross i sporo ludzi na nie narzeka, ich jakoś to jestem sceptyczny też

no i trek sl5 super geometria dobrze się siedziało, kosztuje 12400, ta ich amortyzacja pod siodłem mnie trochę też przekonuje, jakiś taki premium feel i wydaje mi się że carbon też może być lepszej jakości od krossa ale no niestety tylko apex axs za 12400 to niby mało ale nie wiem sam

wyglądowo cube najmniej się podoba, potem trek i kross egzekwo topka bardzo się podobają

trochę chciałbym niby elektronikę bo lubię takie bajery, fajnie się to wrzucało w sklepie

mam lekką dyskopatię i ćwiczę coś na to ale te suspension też właśnie plusuje mi

no i koniecznie chce 1x wiec to utrudnia wybory, mam obecnie 2x i zle mi sie na tym jeździ, pamiętać co i jak, trymowanie czy cos, meh

cos bardziej aero wole bo myślę że 80/20 asfalt, po mazowieckim głównie xD ale chce gravel by móc czasem zboczyć ze ścieżki

jakie wasze przemyślenia?

#gravel #rower #rowery #trek #kross #bikepacking wołam też może coś pomogą
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ujeżdżam Nuroad C62 EX na Sram Rival/GX AXS i jestem mega zadowolony. To jest dokładnie to samo, ale z normalnym napędem. W tegorocznym po prostu wsadzili GRXa. Jak Ci to nie przeszkadza, to bierz. Ja się GRXa nie dotykam.
  • Odpowiedz
@Akke: Kross jest spoko ale nie ładuj sie w rs, to jest nieudany projekt z którego się już wycofują, kross adv to nowa propozycja, na twoim miejscu zerknął bym też na Canyon ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
cos bardziej aero wole

@Akke: Wszystko jeden ch*j dopóki Twoja pozycja nie będzie odpowiednia, a to uzyskasz przez dobranie odpowiedniej długości mostka, kierownicy, wysokości i przesunięcia siodła, długości ramienia korby i potem trzymania się w złożonej pozycji w trakcie jazdy :)
  • Odpowiedz