@Bezobiadu: jakbyś ją zapytał to by pewnie powiedziała coś w stylu "mnie nie interesują śliniacy się spermiarze, ja to robię dla siebie i swojego komfortu psychicznego".
@Bezobiadu: uwaga - dla siebie. Autentycznie kobiety lubią się sobie podobać i poprawiać sobie coś dla siebie :D Nie wszystko się kręci wokół atencji płci przeciwnej lub tej samej - w zależności od orientacji.
Autentycznie kobiety lubią się sobie podobać i poprawiać sobie coś dla siebie
@amanda12: Faceci też. Przecież to całkiem normalne że jak patrzysz w lustro to chcesz się sobie (chociaż w miarę) podobać. Ja c---i całkowicie rozumiem - w końcu jest to atrybut kobiecości i można mieć z tego powodu wręcz kompleksy ale nigdy nie zrozumiem tej durnej mody robienia sobie purchawy na mordzie. Przecież to podchodzi pod samookaleczanie i wygląda
@Bezobiadu: a co ma jedno do drugiego? Przecież większość osób po prostu chce się czuć dobrze ze sobą. To są dorośli ludzie, ich egzystencja nie kręci się wokół spełniania preferencji płci przeciwnej XD
@Bezobiadu: no właśnie - dla Ciebie. A ludzie robią w większości operacji dla siebie. Przez swoje kompleksy. Przez swoje wady ciała. Dla siebie : ) Cały świat nie kręci się wokół adoratorów.
@amanda12: zgadzam się, bo chyba żadna bystrzejsza kobieta nie sądzi że wypychanie policzków i robienie z siebie mopsa z wielkimi ustami komukolwiek się podoba.
@amanda12: xD ale brednie, ludzie chca sie podobać sobie, zeby moc podobać sie innym. Magda ma bardzo niskie poczucie wartosci, byc moze przez pryszczata twarz w czasach szkolnych, kirdy to nie miała powodzenia u chłopaków - stąd ta reakcja obronna w postaci nienawiści do mezczyzn, awersji do zakładania rodziny i posiadania potomstwa. Dla siebie człowiek spi, je i robi kupę.
@Xandress: ja bym pryszczy w to nie mieszała, bo i po pryszczach można wyglądać ładnie i nie jedna laska po nich ma branie i duże poczucie własnej wartości. Zauwazylam ze najwięcej poprawek robia dziewczyny które nie muszą ich robić bo są natyralnie piekne ale im ciągle malo i ja tego nigdy nie zrozumiem, po co to robią piękne kobiety...
@amanda12: bzdura, to jedno z wielu błędów poznawczych
Ostatecznie zawsze priorytetem w dbaniu o wizerunek jest odbiór przez otoczenie. Na bezludnej wyspie żadna dziewczyna by nie dbała o wygląd, uwierz mi. Psychologowie dawno temu dowiedli ;)
@Bezobiadu jak baba mowi ze nienawidzi facetow i idzie do programu ktorego celem jest byc w parze z facetem to naprawde nie trzeba miec dyplomu z psychologii zeby stwierdzic ze jest z-----a xdddddd po prostu jej nie chca ci co jej sie wydaje ze ona na ich poziomie 💀
@MazePLn: nie siedzę, bo nie lubię xd Ale często jak siedzę sama w domu, bo mój gdzieś wyjedzie, to robię makijaż tylko dla siebie, bo lubię sama na siebie patrzeć jak wyglądam ładniej.
Ale spoko xd Rozumiem, że jesteś kobietą i wiesz doskonale, co myślą kobiety? Czy wypowiadasz się jako mężczyzna i wiesz lepiej, co robią kobiety?
@amanda12: Faceci też. Przecież to całkiem normalne że jak patrzysz w lustro to chcesz się sobie (chociaż w miarę) podobać. Ja c---i całkowicie rozumiem - w końcu jest to atrybut kobiecości i można mieć z tego powodu wręcz kompleksy ale nigdy nie zrozumiem tej durnej mody robienia sobie purchawy na mordzie. Przecież to podchodzi pod samookaleczanie i wygląda
źródło: 2026-05-15 11_05_54-Instagram — Mozilla Firefox
PobierzA odniosłam się do kobiet, bo rozmawialiśmy o kobietach. Mój błąd, że nie przyznałam, iż panowie to też często robią dla siebie.
@amanda12: sęk w tym że to nie jest kompleks. to jest chora moda tak samo jak bazgroły na ciele
Ostatecznie zawsze priorytetem w dbaniu o wizerunek jest odbiór przez otoczenie. Na bezludnej wyspie żadna dziewczyna by nie dbała o wygląd, uwierz mi. Psychologowie dawno temu dowiedli ;)
@In_thrust_we_trust: przecież nie miałaby tam lustra. heloł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale spoko xd Rozumiem, że jesteś kobietą i wiesz doskonale, co myślą kobiety? Czy wypowiadasz się jako mężczyzna i wiesz lepiej, co robią kobiety?