Wpis z mikrobloga

#wybieramauto #motoryzacja #mini

Spisuję tu, żeby nie zapomnieć, a może komuś przyda.

Jeszcze jeden, którego nie opisałem - Mini Countryman

To jest samochód, w którym drzwi wydają taki dźwięk jak w we Fiacie 126p. Wnętrze jest bidne, a zawieszenie jest... sprężyste.
Kojarzycie rajd Finlandii i samochody, które przelatują 50 metrów w powietrzu i lądują przyklejając się do drogi, jakby były na magnes?
No to gdybyście Countrymanem tak wyskoczyli to do końca OS-u byście podskakiwali :) I to chyba największa wada, ale:

1. mimo, że w środku plastikowy, to nagłośnienie naprawdę dobrze gra - nie jakoś wybitnie, ale jest dobrze a nawet bardziej.
2. experiences, a w tym szczególnie tryb go-kart są fantastyczne, mam prawie 50 lat na karku, ale za każdym razem jak to włączałem i słyszałem uuuhuuu, to gęba mi się uśmiechała (miałem go 24h). Córka była zachwycona.

Silnik 170-konny spokojnie w tym samochodzie wystarcza, w trybie go-kart reaguje błyskawicznie, skrzynia działa świetnie.

++ go-kart
++ silnik
+ nagłośnienie
- wielkość bagażnika
- bujanie/podskakiwanie

https://www.youtube.com/shorts/ipvrjNjaDI0
pokpok - #wybieramauto #motoryzacja #mini

Spisuję tu, żeby nie zapomnieć, a może kom...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SzubiDubiDu: no chyba nie. Może ktoś to wyłączył, bo nie zauważyłem. Włącza się tryb w którym hamulec i gaz reagują na najmniejsze dotknięcie i robi uuuhuuu.
  • Odpowiedz
@pokpok: ja kupilem wlasnie Countrymana w marcu ubieglego roku, najwyzsze wyposazenie, JCW, do tej pory zrobione 31kkm i naprawde jestem mega zadowolony z tego autka, serio! :D a tryb gokart to w ogole petarda
  • Odpowiedz