Aktywne Wpisy

simpiara +27
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was voucher do Rossmann na 100zl. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

Kejran +113
Lepiej późno niż wcale jak to mówią, po niemal 6 latach od zakupu czas się wkońcu wziąć za blacharkę prestiżowego gruza. Przez ten czas wiele się nie zmieniło, może i Airmatic opadł, ale za to nie odpala( ͡° ʖ̯ ͡°)
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
#prestizowygruz #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_7603
Pobierz

Przede wszystkim ile mogłoby to kosztować.
Mam około 500 faktur zakupowych w miesiącu, sam robie sobie zawsze arkusz w excelu z kategoriami: jedzenie, napoje, chemia, miesięczne (czynsz, rachunki) itd. Prosta tabelka gdzie np. w kolumnie "jedzenie" wpisuje kwotę netto z faktur, które są za jedzenie i tak dalej.
Chciałem to zautomatyzować - chat gpt wymyślił jak to zrobić, ale wykonanie dla mnie już za trudne.
Pomysł jest taki, że:
Na google drive, albo na dropbox jest folder "faktury" - Pierwszy automat to gdy w ksef pojawi się nowa faktura to ma ją pobrać np. w pdfie do tego folderu.
Potem wykrywa że jest nowa faktura w folderze i "uruchamia się" moduł czytający tekst z pdf i szukający słów kluczowych, które zadam, np. jeśli na fakturze będzie słowo "makro" to ma trafić do "jedzenie", jeśli słowo "papilart" to ma trafić do "chemia" itd.
Tu też trzeba zadać, że gdy nie znajdzie żadnych słów kluczowych to ma oznaczyć fakturę jakoś, żebym ręcznie ogarnął, albo przerzucił ją do innego folderu.
I kwotę netto z faktury ma wpisać w excela w odpowiednią kolumnę.
Jest coś takiego w ogóle do zrobienia? O ile pierwszych kroków jestem pewien, że tak to czy jest możliwość, żeby AI dopisywało ciągle coś do jednego arkusza itd.?
#programowanie #kiciochpyta #ksef #faktury #program #informatyka
A jeśli byś chciał baze danych, to mają nawet wersję za free (z ograniczeniem miejsca, ale Tobie spokojnie starczy). Mają też wersje płatne.
w przypadku pdf i skanów pedziesz potrzebował pdfLIBS or Teserakt'a to też mu powiedz żeby ci Pyhona tam o--------ł na lokalu z bibliotekami potrzebnymi do szybkiego OCRa... i będzie pięknie - potem ustawiasz