Wpis z mikrobloga

Dzisiaj pierwsze 2 godziny na placu kat. A. Najpierw pojeździłem z 15 minut hondą cbf 125. Potem Gladius ósemka, slalom wolny i slalom szybki gdzie jest fotokomórka i minimalna 30km/h. Te 30 na fotokomórce to około 50 na liczniku. Trzeba ostro w rurę dać na dwójce Gladiusem. V2 ma jebnięcie lepsze niż moja XJ 600.
Slalom szybki OSK ma na takim parkingu na kostce gdzie rozpędza się z reszty placu gdzie jest asfalt. I jest lekkie podwyższenie na kostkę. Podrywało przednie koło w górę w tym miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motocykle
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@armin-van-kutonger: spróbuj parę razy i zobaczysz, że będzie łatwiej. Utrzymując stałą prędkość będziesz miał bardziej stabilna maszynę. Na egzaminie też będziesz miał gladiusa ?
  • Odpowiedz
@armin-van-kutonger: Zdawałem nie tak dawno na MT07, to była moja technika, miałem dobrego instruktora:

1. Rozpędź się szybko na dwójce do 36-39km/h
2. Wrzuć trójkę, lepiej utrzymuje prędkość, powinieneś mieć wtedy zapas odległości przed pierwszą bramką, aby skupić się na torze jazdy.
3. Manetka w stałej pozycji już, nie przyspieszaj bo będzie Cię wynosić na łukach i pokonasz wolniej.
4. Potraktuj bramkę juz jako pachołek “zerowy” który
  • Odpowiedz
@armin-van-kutonger: Jak zwykle debile z szkółek uczą jak zaliczyć egzamin na o-------l się a nie nauczyć się jeździć.
W sumie na 10 osób ktore znam i zdawaly kat. A tylko ja byłem uczony trzymania, a nawet odkrecania gazu na slalomie.

Zamykanie gazu przy manewrach to na pewno bardzo przyszłościowa droga,
Puszczając gaz momentalnie hamujesz silnikiem, zawieszenie sie składa, jak zrobisz tak na zakrecie w przyszłości całkiem możliwe, że się w----------z.
  • Odpowiedz
@Darknes17: u mnie uczyli, aby przez cały slalom lekko i płynnie przyspieszać albo stała prędkość i na ostatniej bramce rura i prostowanie motocykla. Do tego pozycja na moto, trzymanie się baku, od pasa w górę luźno. Największa średnia mi wyszła 40 km/h. Jedyny problem, jaki miałem, to za ciasno robiłem slalom.
  • Odpowiedz