Wpis z mikrobloga

#motocykle #endurodogruzji

Niecierpię łatać dętek w tak twardych oponach jak tylne opony do enduro.
Dlatego zakupiłem płyn z dodatkami który jest przeznaczony do rowerów i skuterów. Aby zapobiegać a nie leczyć.
Do koła 130/80 R17 wlewasz około 350-400ml
Do przedniego 100/90 r21 250ml.
Produkt polski. Twórca twierdzi że klei automatycznie dzióry pionowe po np. gwoździach. Ale długich przecięć od np. łyżki już nie.
Jak wrucę bez kapcia po drodze to będzie dylemat.
Czy płyn zadziałał i dlatego nie złapałem kapcia czy po prostu bez płynu też nie złapał bym kapcia.
Wlewa się go wykręcajac wentyl a następnie wkręcamy i pompujemy. Kapturek z możliwoscią wykręcenia wentyla i nowy wentyl jest w gratisie.
1L płynu to 88zł
Odpowiedź po wycieczce.
mpetrumnigrum - #motocykle #endurodogruzji

Niecierpię łatać dętek w tak twardych opo...

źródło: 1000004725

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jak będziesz zmieniał opony to przy okazji załatw sobie paletę relanium jak będziesz chciał tego gluta zmyć z obręczy

@LSkiper: glut ten jest rozpuszczalny woda i mniej śliski niż Ludwik czy smar do nakładania opon. Sprawdzałem i testowałem.
  • Odpowiedz
  • 0
Jakoś mi się to nie widzi. Tak jak uszczelniacz do bezdętek to normalna sprawa w rowerach i w sumie wszędzie indziej. Tak jeszcze nie słyszałem żeby komuś działało to na dętkach

@smoczykutaz7: ja testowałem parę razy ten spray do opon bezdętkowych na dętkach. Za każdym razem sobie nie poradził.
Ten ma niby w sobie jakieś mikro włoski, jakiś kauczuk itp.
Zobaczymy.
  • Odpowiedz