Wpis z mikrobloga

#motocykle #endurodogruzji #rower #elektronika #gadzety #samochody #mechanikasamochodowa

TEST
XIAOMI Portable Electric Air Compressor 2

CO TO JEST ZA BEZSENSOWNE G---O TO JA NIEWIEM, JUŻ WAM TŁUMACZE OCO CHODZI.

KOMPRESOR JEST WIELKI A DOKŁADNIEJ MA WYMIARY 1L opakowania oleju silnikowego.
15cm wysoki na 10cm szeroki na 5,5cm głęboki.
Waży 950g
Bateria 2500mAh

Starcza TYLKO na napompowanie 4 kół samochodowych 175/60 R14 potem pada automatycznie.

Obroty ma absurdalne bo 17 000 obr na min. I niema smarowania olejem, niemam pojęcia jak to jest smarowane.
Grzeje się jak jasny gwint. Dlatego ta maszynka używana do napompowania 4 kół bez przerwy po 10min nie posłuży za długo.
Gdy się rozładuje to ładowanie trwa około 4h. Ładowarka 2,1Amper
NAJWIĘKSZY MINUS Nieda się pompować koła tak aby prąd czerpała bezpośrednio z ładowarki.

Na rower absurdalnie duży(KOMPRESOR) i za ciężki, do motocykla to samo za duży a do samochodu za mało powietrza pompuje, chyba że na jedno większe koło. To wystarczy.

Prędkosc pompowania chyba nie ustępuje tym kompresorą na Orlenie. Bardzo szybko pompuje i może napompować do 9.5 Bara.

Ogólnie to niebył by najgorszy kompresor do samochodu gdyby działał także z gniazdkiem samochodowym ale on działa dopiero jak ma naładowaną baterię.

Plus
Szybkie pompowanie
Wężyki wkręcane na wentyl samochodowy.

Podsumowanie.
No straszne g---o za 219zł.
mpetrumnigrum - #motocykle #endurodogruzji #rower #elektronika #gadzety #samochody #m...

źródło: 1000004709

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
0 minut ładowania opony za 200 cebulionów xDD gdzie mamy Polskiego Prawilnego Starta kilka depnięć max minuta/dwie i koło od zera gotowe i można jechać z następnym i to za połowę ceny

@Catmmando: w10min napompuje 4 opony.
Poszukiwałem coś na teraz na szybko. Nigdzie na wierzchu nie było napisane ile waży ani jakie ma wymiary oraz że nieda się tym pompować tak aby brał prąd z gniazdka. .
Nie miałem
  • Odpowiedz
  • 0
miałem kupować do motoru, twierdzisz że nie ma sensu

@e47d8g46: niema najmniejszego sensu. Lepiej sobie kupić małą nożną pomokę. Albo elektryczną bez baterii i tylko na kabel z ładowarki.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: ja mam pierwsza wersje. Uszkodzilo sie włączanie i jak wyciagam ten wentyl to włącza się raz na 20razy i losowo gasnie.
do roweru jeszcze się nada. Ale jest tak glosny.
jeden ze slabszych produktow xiaomi
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: Ja mam takie coś tylko Bosch, jest zajebiste i bardzo sobie chwalę. Nie muszę z garażu wyjeżdżać tylko sobie śmignę windą na dół, napompuje motocykle czy rowery i z głowy, w garażu nie mam gniazdka blisko więc nie musze kombinować i zajeżdżać na stacje, dla mnie super sprawa.

@Catmmando: j.w. ja tam sobie bardzo chwalę, podpinam, odpalam i wywalone, robię coś innego - żeby ten start kosztował
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: totalnie nie zgadzam się z tą opinia, dałem za nią 80zl na aliexpress, używalem tej pompki do regulacji ciśnienia w oponach 3x w tygodniu przez rok. Pompuje nia również opony po zmianie w motocyklu. Działa bez zarzutu i jest super. Czy jezdze na pitkach czy dużym Moto zabieram i żadnego problemu nie mam, żeby doregulowac sobie ciśnienie. Po prostu przeplaciles( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
totalnie nie zgadzam się z tą opinia, dałem za nią 80zl na aliexpress, używalem tej pompki do regulacji ciśnienia w oponach 3x w tygodniu przez rok. Pompuje nia również opony po zmianie w motocyklu. Działa bez zarzutu i jest super. Czy jezdze na pitkach czy dużym Moto zabieram i żadnego problemu nie mam, żeby doregulowac sobie ciśnienie. Po prostu przeplaciles

@BardzoWyimaginowanyNick: po prostu nie zrozumialeś jakie mam do niej zastrzeżenia.

Co najważniejsze
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: dostałem coś podobnego tylko od workforce w porezencie. Od 2mcy regularnie dopompowywuję koło, z którego ucieka powietrrze. Robi robotę. Dopompować rower albo trzy? Bez problemu. Materac, proszę bardzo.
Argument z pompowaniem 4 kół auta dla mnie jest inwalidą.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: patrząc na budowę to nie mogło być inaczej. poza tym xiaomi.
ja sobie kupiłem fabrycznę pompkę elektryczną z danego modelu np hyundai do zapalniczki, a w domu aby np napompować rower, kupiłem zasilacz 200W za 40zł aby z gniazdka móc używać
a sama pompka za chyba 120zł nowa na allegro lokalnie
sama pompka dość mocna, 180W bierze.
r5678 - @mpetrumnigrum: patrząc na budowę to nie mogło być inaczej. poza tym xiaomi. ...

źródło: 3f2b95d58e4568979ad4a283e52c3e67fee4602331f1d98446ca64680fbc9914

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
totalnie nie zgadzam się z tą opinia, dałem za nią 80zl na aliexpress, używalem tej pompki do regulacji ciśnienia w oponach 3x w tygodniu przez rok. Pompuje nia również opony po zmianie w motocyklu. Działa bez zarzutu i jest super. Czy jezdze na pitkach czy dużym Moto zabieram i żadnego problemu nie mam, żeby doregulowac sobie ciśnienie. Po prostu przeplaciles(

@BardzoWyimaginowanyNick: a czy zabrał byś ją na wycieczkę enduro 6
  • Odpowiedz
  • 0
ale po co chcesz pompowac taką małą pompka 4 kola od auta? Nie do tego ona sluzy. Do roweru czy motocykla sprawdza sie idealnie i moja ładuje sie zdecydowanie krocej niz 4h. Mysle, ze do 2h mam full.

@BardzoWyimaginowanyNick: nie nie sprawdza się. Jeśli jej będziesz uzywał jako pompka stacjonarna albo na majówkę to tak. Natomiast co byś powiedział aby ją zabrać na 6 tygodniowy wypad rowerowy że spaniem pod
  • Odpowiedz
  • 0
dostałem coś podobnego tylko od workforce w porezencie. Od 2mcy regularnie dopompowywuję koło, z którego ucieka powietrrze. Robi robotę. Dopompować rower albo trzy? Bez problemu. Materac, proszę bardzo.

Argument z pompowaniem 4 kół auta dla mnie jest inwalidą

@deptacz_gnoju: czy zabrał byś tą pompkę na rower na 6 tygodni jazdy rowerem i spanie pod namiotem?
  • Odpowiedz
  • 0
jak codziennie pompujesz flaka w czterech kołach w aucie to faktycznie nie ma sensu. xD Ja kupiłem bo nie chce mi się specjalnie co tydzień-dwa stawać motocyklem na stacji i dobijać ciśnienia, wolę tym sobie sprawdzić i dopompować pod domem

@WybuchowyCzajnik: czyli traktujesz go jako mini kompresor stacjonarny. A mi chodziło czy przyda się na wycieczkach.
  • Odpowiedz
czy zabrał byś tą pompkę na rower na 6 tygodni jazdy rowerem i spanie pod namiotem?

@mpetrumnigrum: a po c---a wafla, wziąłbym zwykłą pompkę do kół na wypadek flaka i materac samopompujący, jak to miałem w zwyczaju, gdy byłem piękny i młody.
Pytasz, jakbyś kupił to pod wpływem hasła reklamowego 'idealne na rower'.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: ja na szczęście kupiłem to g---o za 120, ale na nieszczęście też żałuję tego zakupu XD.

Głośne badziewie, które się grzeje. Jak już ekscytacja tym badziewiem mi przeszła to kupiłem normalną pompkę do roweru XDDDD
  • Odpowiedz