Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +248
Meta, właściciel Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, zwalnia kolejne 8 tys. osób (10% pracowników). Pozostali mają już na swoich komputerach zainstalowane oprogramowanie śledzące każdy ich ruch w celu pozyskania danych do uczenia AI, które ich zastąpi.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
źródło: 7cv9xoxyvj2h1_Original
Pobierz
arcxa +165

TEST
XIAOMI Portable Electric Air Compressor 2
CO TO JEST ZA BEZSENSOWNE G---O TO JA NIEWIEM, JUŻ WAM TŁUMACZE OCO CHODZI.
KOMPRESOR JEST WIELKI A DOKŁADNIEJ MA WYMIARY 1L opakowania oleju silnikowego.
15cm wysoki na 10cm szeroki na 5,5cm głęboki.
Waży 950g
Bateria 2500mAh
Starcza TYLKO na napompowanie 4 kół samochodowych 175/60 R14 potem pada automatycznie.
Obroty ma absurdalne bo 17 000 obr na min. I niema smarowania olejem, niemam pojęcia jak to jest smarowane.
Grzeje się jak jasny gwint. Dlatego ta maszynka używana do napompowania 4 kół bez przerwy po 10min nie posłuży za długo.
Gdy się rozładuje to ładowanie trwa około 4h. Ładowarka 2,1Amper
NAJWIĘKSZY MINUS Nieda się pompować koła tak aby prąd czerpała bezpośrednio z ładowarki.
Na rower absurdalnie duży(KOMPRESOR) i za ciężki, do motocykla to samo za duży a do samochodu za mało powietrza pompuje, chyba że na jedno większe koło. To wystarczy.
Prędkosc pompowania chyba nie ustępuje tym kompresorą na Orlenie. Bardzo szybko pompuje i może napompować do 9.5 Bara.
Ogólnie to niebył by najgorszy kompresor do samochodu gdyby działał także z gniazdkiem samochodowym ale on działa dopiero jak ma naładowaną baterię.
Plus
Szybkie pompowanie
Wężyki wkręcane na wentyl samochodowy.
Podsumowanie.
No straszne g---o za 219zł.
źródło: 1000004709
Pobierzbyło kupić jakiś noname z aliexpress/allegro za 50-100pln i byś miał to samo albo nawet lepszy
10 minut ładowania opony za 200 cebulionów xDD gdzie mamy Polskiego Prawilnego Starta kilka depnięć max minuta/dwie i koło od zera gotowe i można jechać z następnym i to za połowę ceny
źródło: aroxh7
Pobierz@Catmmando: w10min napompuje 4 opony.
Poszukiwałem coś na teraz na szybko. Nigdzie na wierzchu nie było napisane ile waży ani jakie ma wymiary oraz że nieda się tym pompować tak aby brał prąd z gniazdka. .
Nie miałem
@e47d8g46: niema najmniejszego sensu. Lepiej sobie kupić małą nożną pomokę. Albo elektryczną bez baterii i tylko na kabel z ładowarki.
do roweru jeszcze się nada. Ale jest tak glosny.
jeden ze slabszych produktow xiaomi
@Catmmando: j.w. ja tam sobie bardzo chwalę, podpinam, odpalam i wywalone, robię coś innego - żeby ten start kosztował
@BardzoWyimaginowanyNick: po prostu nie zrozumialeś jakie mam do niej zastrzeżenia.
Co najważniejsze
Argument z pompowaniem 4 kół auta dla mnie jest inwalidą.
ja sobie kupiłem fabrycznę pompkę elektryczną z danego modelu np hyundai do zapalniczki, a w domu aby np napompować rower, kupiłem zasilacz 200W za 40zł aby z gniazdka móc używać
a sama pompka za chyba 120zł nowa na allegro lokalnie
sama pompka dość mocna, 180W bierze.
źródło: 3f2b95d58e4568979ad4a283e52c3e67fee4602331f1d98446ca64680fbc9914
Pobierz@BardzoWyimaginowanyNick: a czy zabrał byś ją na wycieczkę enduro 6
@BardzoWyimaginowanyNick: nie nie sprawdza się. Jeśli jej będziesz uzywał jako pompka stacjonarna albo na majówkę to tak. Natomiast co byś powiedział aby ją zabrać na 6 tygodniowy wypad rowerowy że spaniem pod
@deptacz_gnoju: czy zabrał byś tą pompkę na rower na 6 tygodni jazdy rowerem i spanie pod namiotem?
@WybuchowyCzajnik: czyli traktujesz go jako mini kompresor stacjonarny. A mi chodziło czy przyda się na wycieczkach.
@mpetrumnigrum: a po c---a wafla, wziąłbym zwykłą pompkę do kół na wypadek flaka i materac samopompujący, jak to miałem w zwyczaju, gdy byłem piękny i młody.
Pytasz, jakbyś kupił to pod wpływem hasła reklamowego 'idealne na rower'.
Głośne badziewie, które się grzeje. Jak już ekscytacja tym badziewiem mi przeszła to kupiłem normalną pompkę do roweru XDDDD