Aktywne Wpisy

wykop +32
Najgłupszy prompt, najdziwniejszy bug! Rozdajemy 10 wejściówek na Data Science Summit AI Edition 2026! 🚀
Cześć Mirki spod tagów #programowanie #datascience i #sztucznainteligencja Mamy dla Was zaproszenia na Data Science Summit AI Edition 2026 (18-19 czerwca). Chcemy rozdać 10 pakietów BASIC najbardziej doświadczonym w bojach z algorytmami!. Zasady są proste - dzielicie się Waszymi największymi wpadkami w świecie sztucznej inteligencji ( ͡º ͜ʖ͡º
Cześć Mirki spod tagów #programowanie #datascience i #sztucznainteligencja Mamy dla Was zaproszenia na Data Science Summit AI Edition 2026 (18-19 czerwca). Chcemy rozdać 10 pakietów BASIC najbardziej doświadczonym w bojach z algorytmami!. Zasady są proste - dzielicie się Waszymi największymi wpadkami w świecie sztucznej inteligencji ( ͡º ͜ʖ͡º

ChlopoRobotnik2137 +104
Chłop był odebrać paczkę w Lake Hugh’s. Musiał iść z buta z 4.5 km ale w sklepie spotkał miłą panią która go podwiozla na pocztę :) a tera użyczyła tyłu swojego domu i chłop odpoczywa nad jeziorkiem w cieniu a zara idzie popływać kajakiem (。◕‿‿◕。)
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_097C788E-479E-458A-A95D-5BA816AF1303-16219-0000016574AA7A2C
Pobierz

problem jest taki, ze plecaczek mocno narzeka na wygode na gsx 8r - ja w sumie tez, bo kazde hamowanie rowna sie zjezdzaniem plecaczka w dol i dociskaniem moich jajec do baku, pomijam fakt tego ze samo siedzenie jest twarde i niewygodne. probowalem znaelzc jakies aftermarketowe siedziska do 8r, ale nic nie ma, jedynie jakies customowe w usa (o dziwo ten motocykl jest o wiele bardziej popularny w us niz w eu), gdzie koszt zakupu + wysylki calkowicie mija sie z sensownoscia takiego wydatku, ale z drugiej strony to nie ma tez 100% pewnosci ze bedzie ok
przez chwile byl plan zeby kupic drugie moto i wziac jakiegos chinczyka turystyka w trasy we dwojke, a solo 8r, ale to tez raczej glupie, bo drugi moto do utrzymania, serwisowania, itd. wiec zrezygnowalem z tego pomyslu
wiec decyzja padla na to, zeby jednak zmienic moto - troche glupota, bo 8r wzialem z salonu jako nowy, ale tak jak pisalem, pierwszy moto a bralem to co akurat mi sie podobalo i bylo na miejscu (zdalem prawko 1-2 przed koncem sezonu, a chcialem jeszcze pojezdzic ( ͡° ͜ʖ ͡°))
takze szukam czegos zamiennego, budzet okolice 50k - koniecznoscia jest to, ze moto musi byc nowe albo ewentualnie demo, nie chce ryzykowac z kupnem uzwanego motocykla, bo zysk jest maly a jednak wole miec pewnosc ze moto jest od poczatku w calosci, a nie spawany/prostowany po jakichys dzwonach. problemem jest to, ze chce cos zwinnego i "lekkiego" w jezdzie (70% to jazda solo po duzym miescie), reszta to jakies trasy z plecaczkiem, ale raczej nic dlugiego - w zwiazku z tym, nie chce typowego turystyka. chcialem isc poczatkowo w jakiegos tracera 7/9, ale powiem szczerze, ze te nowe modele mi sie kompletnie nie podobaja - ten przod maja strasznie szpetny. po przebrnieciu przez x motocykli, jedyny ktory mi sie jakkolwiek podoba to bmw f900r/xr - z tego co widze, to obydwa moto wspoldziela konstrukcje kanapy (f900r chyba ma troche inny profil, ale z tego co wiem to kazda aftermarketowa kanapa pasuje do obydwoch modeli). bylem przekonany zeby isc w ta strone, ale potem czytam, ze to glupota, bo w cenie f900r/xr mozna miec juz chociazby tracera 9 z cp3, ale tutaj wracamy do poczatku - ten motocykl mi sie strasznie nie podoba xD
myslalem nad mt09, dokupieniem przedniej szyby i jakiejs komfortowej kanapy, ale nie wiem czy to bedzie to i czy nie skonczy sie tak samo jak z obecnym moto. do kazdego popularnego moto sa jakies komfortowe kanapy, do mojego jest jedynie jakas kanapa no-name na louis.pl za prawie 2k, gdzie bylaby to loteria xD takze szukam jakichs porad/sugestii
#motocykle
Chyba sam nie wiesz czego chcesz. Albo kupujesz wygodnego turystyka dla wspólnej jazdy i problem masz rozwiązany, albo zostajesz z gównianym plastikościgaczem i szukasz miodu w dupie.
PS. Możesz turystykiem jeździć po mieście, oni tego nie sprawdzają.
A co z CB1000GT?
Z tego co piszesz to potrzebujesz dwóch motocykli n---d na miasto/ turystyk lub sport tourer na trasy.
Offtop:
Nie bierz tego osobiście, piszesz jak typowy świeżak po pierwszym sezonie, który poważną wyjebkę ma
@lukasz3123: naucz plecak ze jak będzie hamowanie to jedna ręką opiera się o bak... Możesz też kupić multistrade albo 1290, będzie i wygodnie i szybko.
Kupujesz nowy motor a boisz się eksploatacji, przecież w nowym nie ma nic do roboty przez co najmniej 2 sezony, olej można tylko wymienić.
@krzysztof2033: nie boje sie eksploatacji, mi chodzilo o kupno drugiego dla siebie xd bardziej mi chodzi o miejsce, mieszkam w bloku i moto stoi wcisniete na miejscu parkingowym obok auta. 125 tez jest opcja za jakis czas, ale to najpierw trzeba sie wyprowadzic z obecnego miejsca.