Wpis z mikrobloga

#motocykle #endurodogruzji

Wczoraj założyłem nowe podnużki podobno CNC prosto z chin.
Ale skośnookie mnie oszukali bo miały być obniżenia podnużków plus szersze podnużki a ja dostałem tylko szersze podnużki.
Z racji tego że nie jeżdżę w butach motocrossowych to te wkręcane na imbus śruby zeszlifowałem tak aby zostało 2mm.
Zrobiłem to dlatego że te śruby i ich gwint jest cholernie ostry i gdyby mi się noga ześlizgneła z podnużka to mocno by piszczel pocharatała.
Podnużki ideał od pasują bez przeróbek
mpetrumnigrum - #motocykle #endurodogruzji

Wczoraj założyłem nowe podnużki podobno C...

źródło: 1000004712

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Fajne bo sporego rozmiaru, a te śruby można w sumie wykręcić

@bocznica: i tak i nie.
Chciałem je wykręcić i siedzą tak ciasno w aluminium że najlepszy imbus jaki miałem dał radę wykręcić tylko 1/3 srub. A jak wykręcisz zostają prawie równe aluminium które bardzo słabo trzyma i jest podatne na ścieranie.
  • Odpowiedz
@mpetrumnigrum: mnie ciekawi, czy to ma ten ścieralny "miernik" pochylenia (jak się za bardzo pochylasz na zakręcie, to zamiast ścierać sam podnóżek ścierasz taki ala wymienialny bolec).
  • Odpowiedz
  • 0
mnie ciekawi, czy to ma ten ścieralny "miernik" pochylenia (jak się za bardzo pochylasz na zakręcie, to zamiast ścierać sam podnóżek ścierasz taki ala wymienialny bolec

@MrDracek: niema, ponieważ ten boleć mają motocykle szosowe które maj dużo niżej podnużki.
W enduro jeszcze nie widziałem aby ktoś przytarł podnużkiem nawet w supermoto.
  • Odpowiedz
Z racji tego że nie jeżdżę w butach motocrossowych

@mpetrumnigrum: Bardzo jestem zdziwiony , ja sobie nie wyobrażam offu bez konkretnych butów, za duże ryzyko. Raz nogęna moto złamałem, no nie było fajnie.

Gx
  • Odpowiedz