Wpis z mikrobloga

@Vigonath też zacząłem oglądać pierwsze odcinki z yt dzięki uprzejmości imperium słońca ( ͡° ͜ʖ ͡°) i miałem podobne rozkminy że teraz to by nie przeszło bo oburzenie świętych krów w internecie byłoby za duże
  • Odpowiedz
nikt się nie boi wysłać 8-latka do sklepu czy do szkoły

co xD Nie dziwmy się że mamy taką małą dzietność skoro rodzice muszą zajmować się dziećmi jakby był jakimiś kalekami
  • Odpowiedz
@Vigonath: Jak byłem mały to mnie co chwilę wysyłali do sklepu po jedzenie, produkty na obiad, latem 2 butelki grodziskiej cytrynowej za 1,80zł co jakiś czas. Raz mnie dziadek nawet wysłał po zgrzewkę browarów i sprzedali (miałem z 6-7 lat). Nie wiem w sumie co w tym dziwnego i niebezpiecznego żeby dziecko poszło po coś do sklepu 200m od domu. Fajki w domu to też kiedyś była normalka, tak jak
  • Odpowiedz
@Vigonath: Też śmigałem mamie po fajki jak miałem 7-8 lat. W wieku 6 sam śmigałem do przedszkola, mama mnie tylko przychodziła odebrać, bo nie puszczali dzieci samych. Kiedyś to była normalka, teraz dzieci wożą pod samo wejście do szkoły, po chodniku xd
  • Odpowiedz
skoro rodzice muszą zajmować się dziećmi jakby był jakimiś kalekami

@Ilirian: To ogólnie jest nielegalne żeby 8 latek sam poszedł do szkoły :)
@TomcioPalushek: j.w. nawet jakby ktoś dzisiaj sam chciał puścić dzieciaka to jest to nielegalne.
Do ukończenia 7 roku życia tylko pod opieką.
  • Odpowiedz