Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +740
Wiedzieliście, że lekarze mają swój własny portal randkowy? https://www.drdate.pl
Nie będą przecież randkować ze śmierdzącym plebsem z jakiegoś Badoo czy innego Tindera xD
#lekarz100k #konowalposting #randkujzwykopem
Nie będą przecież randkować ze śmierdzącym plebsem z jakiegoś Badoo czy innego Tindera xD
#lekarz100k #konowalposting #randkujzwykopem
źródło: image_picker_08578E7D-CBC8-4EFA-B068-4DCAC0A92D52-28583-00000A3A89F84724
Pobierz
RomanKarburator +176

po 7 msc od zakupu gość założył spór pisze że "koła kosiarki są mocowane na wcisk, podczas użytkowania okzało się, że odpadają i plastikowy element mocujący się zużywa i wyłamuje, a sposób zamocowania elementów wyklucza zakup jakiegokolwiek zamiennika"
Ten model ludzie chwalą i ma dobre opinie w ocenach produktu.
Co moge teraz zrobić? skąd mogę wiedzieć czy używał tą kosiarkę "optymalnie" czy nadmiernie lub nieumiejętnie eksploatował?
Muszę przyjąć z powrotem i bujać się z nią reklamując samemu u producenta? Żałuję już że to wgl. wystawiałem mogła leżeć i wegetować sobie..
Nie jestem sklepem, ale sprzedałem jako nowa, aby mi nie leżała, rozumiem że coś może się popsuć, ale jak bym ja uszkodził (jako kupujący) to standardowo bym dostał zapewne odp. elementy eksploatacyjny / nieumiejętne używanie itp i nara...
Jak ktoś coś podpowie bez beki to bede wdzięczny
#pytaniedoeksperta #pytanie #prawo #allegro #kosiarka #reklamacja
ewentualnie z grzeczności możesz odpisać że jak ma problemy z kosiarką a jest na gwarancji to niech ją odda na gwarancje (jeżeli dostał od ciebie dowód zakupu)
moze coś od ai wykorzystac?
https://www.google.com/search?q=kupi%C5%82em+w+markecie+nowa+kosiarke+i+sprzedalem+na+allegro%2C+po+7+miesiacach+kupujacy+napisal+ze+mocowanie+kola+sie+uszkodzilo%2C+co+moge+i+musze+teraz+zrobic%3F+sprzedawalem+jako+osoba+prywatna+i+sk%C4%85d+mam+miec+pewnosc+%C5%BCe+uzywal+jej+zgodnie+z+przeznaczeniem+co+dalej&sca_esv=d776c8d354327833&sxsrf=ANbL-n4yETKN6zuNAkUj9Jd4R4KflzSk8w%3A1778663030033&udm=50&fbs=ADc_l-aTuuAJ5fCRiMSMSikFOrGFCfetk6b4mWbEK7WWxiziaGiW_PBwyEhegXgNR1NK-z6vs3ZuvrnFg-i7pkErFTqu6GDuffcN2G0HNnGNI66j1rVHnWttxBHBPpKlbcvGYNIuNIbMFFg6hJvscqb-wuzgNWk-MiQJrgjCEUsH-bEVNJRVIWXEA0veD_3cuhNG1MWYuflzInR2v7nSKiDRbkqnEN_arQ&aep=1&ntc=1&sa=X&ved=2ahUKEwiq8tGQ9LWUAxVKMRAIHYddODcQ2J8OegQIEhAD&biw=1600&bih=739&dpr=1&mstk=AUtExfAsRbHTTxmrobtTdcXkML4AuwDj5vCKHm52NBEIySRoLGlcP0ahLaT_PZ7XLzfRr1ZMiS9Qb8BHCt1V2By67R3k4-T-tTPF2VUH6JL32h6VZ6wffHEgIEExT7Mwlt-bbUUjQTq-ARlQadfZKGcFRD56Hsm3w3qovn2Wl9iXahVG_M-p2esTPnnRGF4mlMgReY4fSLzMcRKVu0k7s0jAf_jjCDFFs1btJMKL3mehGUa6kB_bA9d_ypBz1pGSuPSooYFwAcC5CSDblKg1NeT0zvvqbE6jFR3NyNA2k8YD1yu3U2vErsKrtnloGJ7EyR-93I5KHXvZiVMCWQ&csuir=1&mtid=eT4Eau6sJOmywPAPtM63gAU
2. Narzędzia obrony i weryfikacji (Co możesz zrobić)Zażądać dowodów: Poproś kupującego o przesłanie szczegółowych zdjęć lub filmu przedstawiającego uszkodzenie koła oraz ogólny stan kosiarki.Zorganizować oględziny: Kupujący ma obowiązek dostarczyć rzecz do Ciebie (na Twój koszt, jeśli reklamacja okaże się zasadna) w celu zbadania wady.Odrzucić reklamację z powodu uszkodzenia mechanicznego: Jeśli ze zdjęć lub oględzin wynika, że mocowanie pękło od uderzenia w
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/doliczenie-kwoty-allegro-ochrona-kupuj%C4%85cych-do-salda/m-p/1184489/highlight/true#M241643
@artem17 Ja bym poprosił o zdjęcia uszkodzenia i wady oraz całej kosiarki. Nie ma sensu żeby odsyłał, bo będzie to na Twój koszt (niezależnie czy rozpatrzone pozytywnie, czy nie). Na tej
XDDDDDDD
Komentarz usunięty przez autora
Jeszcze będzie beka jak allegro zmusi mnie do oddania kasy (bo hur dur poszkodowany klient) odesle mi kosiarke na moj koszt ~30zl ja dostane kosiarke z uszkodzeniem i jak pojde do sklepu z nia na reklamacje to mi market tam gdzie kupilem odrzuci i jeszcze prowizja nie do odzyskania po 7msc z 30zl
Profit: 60zł w
źródło: 20260509_130954
Pobierzto wygląda jakby ktoś o wadze 100kg usiadł na tą kosiarkę xD
a następnym razem sprzedawaj takie rzeczy przez olx a nie allegro
i cyk pora na
No widać, że to jakieś uszkodzenie spowodowane niewłaściwym użytkowaniem. Uszkodzenie spowodowane nieprawidłowym użytkowaniem i tyle. Masz prawo odrzucić reklamację i Allegro nie może Cię obciążyć kosztami, jeżeli dobrze i obszernie to opiszesz.
Jak dla mnie przejechał za blisko ogrodzenia i o coś zahaczył