Cześć, poleci ktoś jakieś pierwsze buty pod spd, które nie będą za drogie - max 300 zł? Chciałbym również żeby nie wyglądały jak typowe kolarskie buty, by dało się w nich przejść po mieście. Będą używane na gravelu oraz rowerze crossowym. #rowery #kolarstwo #mtb #pytanie #szosa #gravel #sport
@Slicznotka: Z doświadczenia wiem, że buty SPD "do chodzenia po mieście" są słabe zarówno jako SPD jak i do chodzenia. Lepiej to kupić sobie zwykłe SPD kolarskie (ja lata temu kupiłem w Lidlu i były super). Jak chcesz jeździć i potem chodzić to sobie kup dobre platformy zamiast SPD.
@Slicznotka: Każde Shimano według mnie spoko, ja jeżdżę właśnie w Shimano tylko w wyższym modelu i bardzo sobie chwalę. Nie szanuje w ogóle, nie czyszcze, jeżdżę też w nich na zjazdówce, uciekam przed velomati co mnie gonią za SPD w zjazdówce i nic się nie dzieje. Wcześniej też miałem Shimano, wytrzymały jakieś 20000km gonienia na XC i zjazdówce. Nowe kupiłem bo w sumie promka była, a chciałem się nagrodzić po
#rowery #kolarstwo #mtb #pytanie #szosa #gravel #sport
Jak nie boisz się sznurowadeł, to sprawdź model SH-MT301.
Nie polecę Ci "pierwszych", polecę Ci po prostu dobre buty SPD, do MTB i Gravela. Budżet niestety większy, no i buty SPD jednak służa do jeżdzenia na rowerze a chodzenie to tylko dodatek, jak trzba przejść piachy czy jakieś leśne ujeby.
https://www.decathlon.pl/p/buty-rowerowe-mtb-gravelowe-rockrider-race-900-habu-fit-system/_/R-p-334199?mc=8649221&snrai_campaign=DJ65Yr4xNFmv&snrai_id=9e9a1cad-8dbc-4a85-b034-9582938f8ed4
No i pamietaj, że nawet najlepsze buty źle dobrane będą złe!
Dziękuję za wpisy, rozważam każdą z Waszych opcji. Spacerowanie w butach, już wiem, że będę musiał odpiścić. A co powiecie o modelu Shimano SH-XC100? Można go wyrwać w okolicach 300 zł.