Wpis z mikrobloga

#eurowizja No to na koniec tego emocjonującego wieczoru jeszcze małe podsumowanie Waszego głosowania w ramach #ankietaeurowizja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#moldawia - 71 (60,68%)
#szwecja - 68 (47,89%)
#chorwacja - 58 (51,79%)
#grecja - 42 (31,82%)
#portugalia - 27 (19,42%)
#gruzja - 6 (5,13%)
#wlochy - 67 (56,3%)
#finlandia - 83 (69,75%)
#czarnogora - 41 (39,05%)
#estonia - 39 (35,78%)
#izrael - 55 (38,19%)
#niemcy - 55 (51,4%)
#belgia - 44 (34,11%)
#litwa - 46 (42,59%)
#sanmarino - 36 (32,73%)
#polska - 120 (80,54%)
#serbia - 66 (57,89%)

Polska niejako poza konkursem, więc za zwycięzcę dzisiejszego głosowania należy uznać Finów - zarówno procentowo, jak i ilościowo pokonali całą konkurencję. Na końcu stawki - procentowo i w głosach na "tak" - Gruzja. 5,13% to jeden z najsłabszych, a być może nawet najsłabszy wynik w historii xD
No, ale to wymaga sprawdzenia - w końcu to już siódma edycja i trochę danych trzeba zweryfikować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
najwięcej głosów na "nie" dla Portugalii - ale ich utwór cieszył się większym zainteresowaniem głosujących niż wspomniani przeze mnie Gruzini.

Co ciekawe tym razem byliście bardziej łaskawi dla Izraela. Czyżby efekt bojkotu całego konkursu przez co niektórych antyfanów "państwa położonego w Palestynie"? ( ͡º ͜ʖ͡º)

To tyle ode mnie dziś, widzimy się (mam nadzieję) w czwartek - z już trochę mniejszymi emocjami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plackojad: dzięki za ankietę jak co roku. Moi faworyci również zwyciężyli wśród wykopków co cieszy a łaskawości wobec Izraela bym nie nadinterpretowywała. To był słaby półfinał a jego piosenka i wykonanie było niestety naprawdę dobre na tle reszty.
  • Odpowiedz