Wpis z mikrobloga

#pocztawp #wp #gmail #komputery #pytaniedoeksperta #zalesie
Ktoś włamał mi się na moją starą pocztę WP.
Dziś dostałem powiadomienie o zablokowanej próbie logowania na moje konto wp, zawiadomienie wysłane na mojego pomocniczego maila(gmail). Myślę ok. zablokowali, jak przyjdę z roboty to sobie obczaje. Przyszedłem i próbuję się zalogować na pocztę wp i ZONK - niepoprawne email/hasło. Oczywiście od razu opcja resetuj hasło i info że kod PIN potrzebny do resetu hasła został wysłany na pomocniczego maila, ale już po samym skrócie widziałem że to nie jest mój pomocniczy mail. Był on w większości zakryty coś typu_ t**************t@gmail.com_ a mój zupełnie inczej się zaczyna i kończy.
Czyli komuś udało się jednak zalogować i ukraść mi konto na wp. dodatkowo pomimo zabezpieczenia drugim mailem, złodziej od tak zmienił maila pomocniczego i mnie uziemił.
I teraz moje pytanie czy ktoś z was był może w podobnej sytuacji? Czy powianiem się łudzić, że Support uzna to za kradzież i pomoże mi odzyskać konto? Bo jak udowodnię że ono należało do mnie? Co jeszcze mogę zrobić oprócz kontaktu z supportem?
Najgorzej, że przychodzą tam wszystkie faktury i opłaty więc złodziej ma dostęp do wielu moich danych osobowych itd. ()
Oczywiście już zgłosiłem sprawę, opisałem dodając screany z mojego "pomocnieczego" maila, ale nie wiem czy to wystarczy? Jutro też będę się starał skontaktować z nimi telefonicznie, bo obecnie można pogadać tylko z chatbotem :)))))
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@H0libka: moze nauczysz sie zakładać skrzynkę gdzieś gdzie sa jakies zabezpieczenia.
A wp o ile koajrze jak podasz im dowód osobisty i jakies tam info to odzyskają dla Ciebie pocztę. Ale skasują wszystkie maile
  • Odpowiedz
@H0libka: x lat temu miałem taką samą sytuację. Do dnia dzisiejszego nie wiem jak mi to zrobili, pomimo drugiego maila i mocnego hasła. Zmieniłem skrzynkę pocztową, a tą odzyskałem przez support.
  • Odpowiedz