Wpis z mikrobloga

@NieoznaczonaReklama: W prawie polskim nie, w prawie allegro zawsze. Uwierz mi xD
Kiedyś mieliśmy podobną sytuację ze skarpetami, bo jakiś bezmózg dodał do produktu nagle "Liczba sztuk w zestawie: 2". I ktoś kupił jedną parę i kłócił się z nami, że powinien dostać 2 pary, bo przecież 2 było napisane. Allegro mu przytaknęło xDDD Kazaliśmy mu odesłać produkt i zrobiliśmy zwrot, bo szkoda było nerwów.

A co do tej sytuacji,
  • Odpowiedz
@wypokpok: allegro sobie może przytakiwać, ale jeśli to oni tak ustawili to po takim przytaknięciu to siebie zobowiązują do świadczenia a nie sprzedawcę. Ja mam długa drogę procesową z allegro więc mogą mi naskoczyć, zwłaszcza te bezmózgie yeti na pierwszej linii. Dajecie się dymać to was allegro dyma
  • Odpowiedz
@NieoznaczonaReklama: Powodzenia życzę :)
Allegro ma zapisane w regulaminie, że to sprzedawca odpowiada za wszystkie elementy oferty. Nawet po jej wystawieniu. Sprzedawca niejako logując się i sprzedając, akceptuje taki regulamin. Prawnie jest to wątpliwe i tak, można się procesować z allegro. Sęk tylko w tym, że czy sprzedawcy chce się procesować z allegro i stracić tysiące złotych, bo mu np. allegro z tego powodu zablokuje konto (przynajmniej na jakiś czas),
  • Odpowiedz