Wpis z mikrobloga

Uwielbiam jak polski twórca, robiący treści głównie dla Polaków, tworzący w Polsce, robi te treści po angielsku. No o co tutaj chodzi i btw sorry for my inglisz.

A na nawet nie umiem w angielski. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Elec: ludzie, którzy kierują swoje treści do szerszego grona i nagrywają po angielsku, potrafią mówić po angielsku, od tego zacznijmy. A poziom angielskiego w PL to dramat, byłem w takiej małej poradzieckiej Łotwie i tam każdy płynnie zasuwa po angielsku
  • Odpowiedz
@kartofel: mnie najbardziej rozwala jak ktoś z Polski przyjedzie do UK i zaczyna mowić polgliszem, wtrąca angielskie zwroty i słowa w polski. No k---a... Albo po polsku albo po angielsku. Szanujmy język
  • Odpowiedz
  • 1
@Dezodorant93: to akurat jestem w stanie jakoś zrozumieć. Tak działa ewolucja języka.
Mnie bawi konkretnie mówienie przez Polaka do Polaka po angielsku. Chyba faktycznie chodzi o to, że po angielsku "trafi" do szerszego grona, bo u większych twórców nie widziałem czegoś takiego.
  • Odpowiedz
@kartofel: Najlepsze w tym co piszesz jest to, że na YT pod rolkami czy filmikami każdy pisze w swoim języku i się go nie wstydzi, komentarze pisane po rosyjsku, niemiecku, wloski, japońsku, arabsku, portugalsku i w językach których nie umiem nazwać, a Polacy? Po angielsku a jaaaaaaak XDDDDD sorry nie zbijam się ze wszystkich Polaków, b--ń Boże, sam nim jestem w 25% :D
  • Odpowiedz
@kartofel: Kiedyś oglądałem pewien kanał rowerowy, właściwie wszystkie filmy od 2015 do 2018 miałem obejrzane. Minus był taki, że wszystkie filmy po polsku były tłumaczone na osobnym kanale EN za to filmy które były przygotowane typowo pod kanał angielski (swoją drogą często pomocne) nie były potem tłumaczone na kanał polski.
  • Odpowiedz
@kartofel @Elec ile razy było tak, że byłem na jakiejś prezentacji z IT (tytuł po polsku, w opisie, że będzie po polsku). Zaczyna się, prowadzący pyta się czy wszyscy umieją po polsku, bo jak nie, to on może też po angielsku. Podnoszą ręce dwie osoby z tyłu, że one nie umieją polskiego (to po co przychodziły na tą prezentację?!). No to gada po angielsku. Mija 5 minut, te dwie osoby
  • Odpowiedz
@Ramirez25: nie wiem po czym to wywnioskowałeś ale spoko, ja wiem kim jestem i niestety nie trafiłeś, ty natomiast musisz być kimś bardzo ważnym i dobrze wykształconym skoro tak piszesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) prawda?
  • Odpowiedz