Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@heniek_8: obietnica w głowie mężczyzny, że to da łatwiejszy początek na relacje z tą kobietą.

PS Mordeczko - ja wiem, że tiktok przepalił ci styki dopaminowe więc wystarczy, że znajdziesz sobie te artykuły naukowe - wrzucisz do AI i ten tekst to może będzie dla ciebie jakiś ratunek - na rozwój ale nie wróżę Ci sukcesów jeśli 600 słów to dla ciebie za dużo XD
  • Odpowiedz
  • 3
@heniek_8: wiadomo - twoja opinia - burzy całą tą pracę bo nie chce ci się sprawdzić LOL Wykonać tyle i aż tyle - łatwiej jest człowieka przekonać do kłamstwa niż przekonać, że został oszukany.

Co do przysługi to nie chodzi o to, że ona o to prosi - to jest nadinterpretacja mężczyzn w celu łatwiejszego zaczęcia relacji przez mężczyznę - jego przeskok ekonomiczny nad warstwą społeczno-emocjonalną.
Gdyby była negocjacja to ona odrzuciłaby
  • Odpowiedz
@Quashtan: nie podważam naukowości tej pracy, tylko jakoś nie spotkałem się z opisywanymi realiami, dlatego mnie nie wciągnęła

nie spotkałem się z tym żeby dziewczyna z recepcji prosiła o jakąś pomoc zwykłych klientów, nawet jakichś chadów nie mówiąc już o mnie
bo zasadniczo jej praca nie wymaga jakichś niezwykłych zdolności czy siły, żeby ktoś musiał jej pomagać czy wyświadczać przysługi, a jeżeli coś takiego się zdarzy (np. trzeba przenieść drukarkę)
  • Odpowiedz
  • 2
@heniek_8: idealnie wpadasz w błąd dostępności - to, że nie widziałeś lądowania i nie byłeś na księżycu to wierzysz, że lądowania USA na księżycu nie było? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

PS Podobnie byłoby z rakiem albo białaczkę - taka choroba nie istnieje bo nie widziałem jej na oczy, widziałem objawy i
  • Odpowiedz
  • 4
@Kaspii: następny - co nie chce się jemu ani przeczytać ani sprawdzić.

PS Film Idiokracja nie była komedią, a filmem dokumentalnym ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Quashtan: no i dokładnie tak jest, chady dosłownie nic nie robią a baby same im naskakuja, a przegrywa przeciętniak cokolwiek zrobi to gunwo dostanie. Die natur. Dlatego śmieszy mnie redpill i pua że niby da się coś wynegocjować przyciąganie od kobiet ;)
  • Odpowiedz
@Quashtan: W sumie masz rację, a kobiety są mistrzyniami w wyciskaniu tych korzyści. Beciakami się nie przejmuj, bo to w nich uderza najbardziej. Będą shamingować, umniejszać i wyśmiewać. Dlatego z beciakami się nie rozmawia.

Z jednym się nie zgodzę, kobiety nie wrzucają tego jako altruizm, czy coś. One doskonale i agresywnie wykorzystują tą strategię, robią thirst trapy, są mistrzyniami w tym, a beciaki biegają dookoła takiej, wiedzą, że pusia jest
  • Odpowiedz
  • 1
@kupkesobieciagne: Czy uważasz, że kobieta powinny być aniołami, które nie korzystają ze swojej pozycji i dawać każdemu napotkanemu koledze? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Bo dla mnie to tak brzmi, że sobie nie odmawiasz rozumu i patrzenia przez pryzmat własnego przetrwania ale druga strona niech będzie upośledzona i niech nie korzysta z
  • Odpowiedz
  • 0
@kupkesobieciagne: cena jest zależna od kontekstu - kto płaci komu i ile - zasady rynku - że jak za rzadkie dobro to się więcej płaci - więcej popytu niż podaży więc cena równowagi jest gdzieś tam wysoko na wykresie XD

To tak jakby oczekiwać, chad ma tak samo płacić jak beciak albo normik bo inaczej świat nie jest sprawiedliwy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 0
@kupkesobieciagne: Zapomniałem jeszcze dodać, że wiadomo w celu utrzymania spójności tożsamości gdzie na fakty nie ma rady oraz na to jak socjalizacja tworzy człowieka to zostają emocje, które większość ludzi nie rozumie albo raczej nie wiedzą, że właśnie silne negatywne emocje jak gniew, smutek czy frustracja wskazują nam ludziom, że nasza mapa nie jest tożsama z terenem w tym punkcie.
Zamiast tego z automatu próbuje człowiek osiągnąć punkt równowagi poprzez
  • Odpowiedz
  • 0
@Zly_CzlowiekXD: Obydwie strony grają do swoich bramek i to jest naturalne, racjonalne i biologicznie poprawne.
Im większa się dokonuje inflacja warstwy ekonomicznej tym więcej na tag wchodzi normików, czy nawet nie wspominając o beciakach bo szukają odpowiedzi na ważne pytanie - dlaczego?
I wtedy silne emocje i ataki na źródło bo inaczej myśleć i działać nie potrafią - jak automat do kawy - wybierasz kawę, dajesz hajs i dostajesz kawę.
  • Odpowiedz