Wpis z mikrobloga

Zapisałem się dzisiaj do przychodni chorób tropikalnych przed wyprawą do Azji. Mam tam po prostu powiedzieć gdzie lecę, a oni dobiorą mi konkretne szczepionki.

Sama wizyta 200 zł, a jedna szczepionka średnio po 250 zł.

Coś czuję, że trochę wydam. Pewnie minimum 5 szczepień mi zrobią. Chociaż nie wiem.

#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco z moją wyprawą do Azji. Premiera już 2 czerwca xD
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@Miguelos: bo pół życia ciągnie mnie do Azji na dłużej a nie tylko na urlop. Chcę zwiedzić Tajlandie, Wietnam, Filipiny i może o Chiny zahaczę.

W Azji jest bezpiecznie.

A gdzie miałbym lecieć np?
  • Odpowiedz
@lubie-sernik nie, to bzdura, nie jet bezpiecznie. Skończysz jak moja ciocia która też się sczepiła, uważała a po powrocie z Wietnamu nagle zaczęła tracić wzrok bo coś ją ukąsiło. Do tego problemy reumatologiczne. To nie jest zdrowy region. Jak już upierasz się na Azję to leć na Tajwan albo do Singapuru. A nie do dziczy.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: +1 do zasięgu za to że pomyślałeś o szczepieniach. Garstka osób decyduje się na szczepienia lecąc do Azji. Wiadomo, jak ktoś jedzie tylko na typowe wczasy i cały czas spędzają w kurorcie i w mieście to po co. Sam lecąc pierwszy raz w podróż do Azji zaczynałem szczepienia kilka miesięcy przed wylotem, trochę pobolało ale przynajmniej w głowie spokój na miejscu.
  • Odpowiedz
  • 6
@lubie-sernik: dobra d--a cicho, nie słuchaj, że jest niebezpiecznie. W Azji byłam już cztery razy, dwa razy w Tajlandii, też się szczepiłam na wszelki wypadek. Najbrudniej było chyba w Kambodży, ale tylko z tego powodu, że nie bardzo są tam pobocza i ciągle wznosi się ten pył z czerwonej ziemii.

@Miguelos a co Pan był i ocenia, gdzie dzicz czy nie. Tam normalnie żyją ludzie.
  • Odpowiedz
@lubie-sernik: prawidłowo, warto się zaszczepić. Część szczepień które tam zrobisz pewnie przydadzą Ci się też w Polsce. Zgaduję, że nie masz szczepienia na WZW-A. Przypomnienie na tężec błonica krztusiec polio też się przyda
  • Odpowiedz