Wpis z mikrobloga

Poziom gry-online.pl z miesiąca na miesiąc leci na łeb na szyję. Pamiętam, gdy swego czasu w tytułach artykułów robili wszystko, by zamiast podawać konkrety, używali TA, TEJ, TEN itd... W tej legendarnej grze, TEN twórca itd.... Były/są też totalnie z czapy wyjęte linki referencyjne do produktów z amazona czy media markt, gdzie autorzy tych wypocin nie znajdą produktu, ale co to dla nich. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pozachwalać zawsze można jaki to świetny produkt chcą sprzedać.
Pamiętam durne clickbaity, kłócenie się z użytkownikami i kłamanie w żywe... oczy.

Ostatnio panuje u nich moda na podawanie gatunku gry, zamiast tytułu. Najczęstsze: W tej grze rpg z otwartym śwaitem.

Nie zapominajmy też o rekordzistkach w durnych tytułach artykułów: Panie Pamela J i Edyta J. Z ciekawości przejrzałem sobie ich artykuły, a przynajmniej tytuły, bo klikać im nie zamierzam. Na 15 najnowszych artykułów, żaden nie ma umieszczonego tytułu filmu/serialu o którym piszą (może poza jednym, gdzie łaskawie pada słowo Titanic)

Artykuły na tej stronie są produkowane maszynowo, codziennie.

Ostatnio zaczyna się także: X dni do premiery, A TU TAKA WIADOMOŚĆ....

No i legendarne: "wielka nadzieja gier rpg" ( ͡° ͜ʖ ͡°) albo "od Wydawcy Manor Lords"

Gry-online strasznie upadły i już nawet po dnie nie szorują, a dużo głębiej.

Tak z ciekawości. Jest jakaś polska strona na temat gier wideo, która jeszcze trzyma poziom?

#gry #dziennikarstwo #hobby
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Valmar: Pamietam ich peak w 2020 jak nikt z domu nie wychodził, i ich materiały miały rekordową oglądalność. Materiały miały jakąś wartość, nawet ten Jordan wcale nie był taki zły. Nie poniosła się ta grupa medialna po odejsciu "złotego składu"
  • Odpowiedz
@Valmar: Nie wiem jak ze stronami, ale na YT polecam sprawdzić kolekcjonerCN. Opowiada, o dużej ilości tytułów na każdą konsole i przede wszystkim w nie gra, a nie udaje, że gra w coś, jak wielu recenzentów xd
  • Odpowiedz
  • 1
@PonyBoy: Z ciekawości sprawdziłem tego kolekcjoneraCN. Chyba jestem za stary, ale nie jestem w stanie tego kolesia oglądać. Żenujące miniaturki, do przesady teatralny styl mówienia i mimika twarzy, memowe wstawki co 5 sekund.... Nie, to nie dla mnie, ale dzięki za sugestię :)
  • Odpowiedz
@Valmar: Te cringowe wstawki u kolekcjonera są zamierzone, ale rozumiem, że nie każdemu może spodobać się styl prowadzena filmów u niego. Ostatnio jeszcze na gałęzi(typ z TVGRY) otworzył swój drugi kanał o grach "Daj pada". Możesz obczaić czy ci się spodoba.
  • Odpowiedz