Aktywne Wpisy

plusbear +55
ja myślałem że tu jest elita internetu a wy chorzy psychicznie jesteście

Marek_Tempe +16
Taki to pożyje.
źródło: 1000012318
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000012318
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czyli że co, XTB zapłaci niewiadomo ile i mi to odliczy od wpłaty? Skąd mam wiedzieć czy są jakieś banki pośredniczące?
#gielda
@minor983: czyli to co napisał mbank "Odbiorca przelewu pokrywa ewentualne koszty banków pośredniczących" to nieprawda?
Ile kosztuje przelew zagraniczny?
Koszty przelewów walutowych mogą być inne dla nadawcy i inne odbiorcy. Czasami w całości pokrywa je osoba, która wysyła przelew, a niekiedy tylko ich adresat. Zasadniczo istnieją trzy sposoby pokrycia płatności za transakcję międzynarodową:
SHA – koszty związane z realizacją przelewu, dzielone są pomiędzy nadawcę i odbiorcę przelewu. Jeśli zlecasz przelew w swoim banku, pokrywasz koszt, jaki ta instytucja życzy sobie za zlecenie transakcji. Natomiast adresat
@psi-nos: na pewno są, bo tak działa przelew SWIFT, tylko nikt nie wie ile tych banków będzie po drodze.
https://www.walutomat.pl/
Najlepiej przesłać tu PLN wymieniasz na USD, możesz przesłać od razu do XTB jako przelew wewnątrzbankowy, ale bezpieczniej przesłać sobie na konto w PEKAO, gdzie masz konto i tak za darmo i dopiero z PEKAO wysyłasz do xtb też wewnętrznym przelewem za
Walutomat ma w wiekszosci bankow konta
@psi-nos w sumie to też do Ciebie.