Wpis z mikrobloga

I weźcie mi powiedzcie, że słupki to nie jest jedyne wyjście dla takich debili.

@ATAT-2: jedyne wyjscie to mandat, za drugim razem recydywa to chyba mandat x2?
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Polscy kierowcy to debile, a polska policja dzielnie walczy o miano najlepszego w tej konkurencji.

Wczoraj przechodziłem pod Żabką. Kierowca stanął na chodniku przed Żabką blokując przejście mimo że:
- pod Żabką, dosłownie koło drzwi wejściowych, są dwa miejsca parkingowe, oba były puste
- po drugiej stronie ulicy jest Urząd Miasta i parking bezpłatny w weekendy (i pusty)
- tam akurat
  • Odpowiedz
  • 202
@costamtenteges: Często chodzę na zakupy do Biedry późnym wieczorem (21-22) i praktycznie zawsze spotykam kogoś, kto pomimo pustego parkingu i tak i tak pcha się jak najbliżej wejścia, zazwyczaj właśnie na chodnik czy miejsce obok niepełnosprawnego wyłączone z ruchu. A obok pewnie z 90 wolnych miiejsc.

Przejść z samochodu 10 metrów więcej to problem, łazić potem pół godziny po biedrze to już nie.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: jedynie rozwiazanie na takich p-------w to obowiazkowe prace spoleczne (jakis sprzatanie ulic czy cos) i przypilnowanie zeby je osobiscie odbyli, oni maja wyjebongo w jakies mandaty

A takie prace to czas + wystawienie sie na widok publiczny jak wykonuja prace nie pasujace do „elyty”
  • Odpowiedz
@ATAT-2: mnie najbardziej rozwalają parkingi pod galeriami handlowymi i samochody krążące po tych parkingach szukające miejsca jak najbliżej wejścia xD potrafią krążyć po 5-10 minut po tych alejkach, a 20 metrów dalej wszystkie miejsca wolne
  • Odpowiedz
  • 4
potrafią krążyć po 5-10 minut po tych alejkach

@tantrumd: i jak wyżej napisałem - łazić potem kilka godzin po galerii ale nie potrafią zaakceptować przejścia 3 minuty parkingiem bo za daleko
  • Odpowiedz
@ATAT-2: u mnie w mieście jest Lidl i Biedra po przeciwnych stronach drogi. Jak coś robili i zamknęli parking pod Lidlem na kilka dni, trzeba było parkować pod Biedrą i przejść niecałe 200 m. Na spotted Grażyny wypisywały, że trzeba Z---------Ć spod biedronki, i że już tam nie zrobią zakupów.
  • Odpowiedz
@Pawel993: no i co z tego mandatu? Guwno.

p0lak rozumie tylko p-----c lub groźbę przemocy. W tym przypadku (wtórej recydywy): odebranie samochodu i zniszczenie go.

To nie był samochód kierującego tylko banku? No to kierujący będzie spłacał. Nie ma pół miliona? No to weźmie
  • Odpowiedz
@Pawel993: och nie, zabiorą jej prawo jazdy?! To straszne, teraz będzie jeździć bez.

Doceniam, ale ile Ty tu masz konto? Dziwią Cię jeszcze kierowcy, którzy prawa jazdy nie mają i jedzą? Albo zabrano im je pięć razy dożywotnio? Bo mnie już nie.

Dlatego to co napisałem wyżej pozostaje w mocy: p0lak rozumie tylko p-----c.
  • Odpowiedz
@Pawel993: policja może złapać. Poza tym, takie tytanisy intelektu wierzą, że im się uda, przecież 2137 razy łamali przepisy a tylko dwa razy ich złapali.

Tylko niszczenie samochodów. p0lak rozumie tylko p-----c.
  • Odpowiedz
@mkarweta: tylko problem jest taki że policjant wstydzi sie mandat 1500 zł wypisać za przejechanie 20 metrów chodnika, że to bardzo duzo i sobie w lustro nie bedzie mógł spojrzeć
  • Odpowiedz