Wpis z mikrobloga

Zrobiłem aplikację na MacOS dla Messenger i WhatsApp w jednym miejscu z obsługą powiadomień, na tyle, na ile pozwala architektura tych aplikacji i samego Maca.
Nie jest to AI Slop, tylko sensownie napisana i działająca.
Aplikacja ma prostą logikę, jest open-source.

Możecie pobrać ją jako Release z repo, lub zainicjować repo i zbudować samodzielnie.

Link do GitHuba

#messenger #whatsapp #macos #mac #macbook
NightRock - Zrobiłem aplikację na MacOS dla Messenger i WhatsApp w jednym miejscu z o...

źródło: 4

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NightRock: aaa teraz widze. Zrób opcje w jednym tabie, z wymieszanymi wiadomosciami z dwoch komunikatorow (jak mam przełączać taby to równie dobrze mogę aplikacje)
  • Odpowiedz
@NightRock: @zapalara A to nie wystarczy zrobić tak?
-instalujesz oddzielną przeglądarkę,
-logujesz się do messengera i whatsappa,
-włączasz pierwsza zakładkę z jednym, a drugą z drugim,
-opcja bonusowa: włączasz split screen wewnątrz przeglądarki (Microsoft Edge, Vivaldi, Opera i Arc - a Mozilla podobno w tym miesiącu wprowadza) i ustawiasz dwie zakładki obok siebie naraz,
-opcja bonusowa 2: inne komunikatory też są obsługiwane,
-opcja bonusowa 3: włączasz powiadomienia systemowe.
  • Odpowiedz
@Nemayu: można. Ale ja bym chciał "wymieszane wiadomości" żeby wartstwa "na czym gadam" była tylko minimalnie zaznaczona np. kolorem.

Jeśli to są 2 oddzielne zakładki to źle zrozumiałem co OP zrobił i dla mnie to nie ma wtedy sensu.
  • Odpowiedz
  • 0
@tyrytyty nie jestem full stack dev, a bardziej bawię się w to z zainteresowania.
Apka jest prosta, ma swoje braki, ale funkcjonalność zostaje.
Nie ma podpisu, bo nie mam wykupionego konta na Apple, bo nie robię aplikacji na tyle, by płacić za Apple Dev.
To prosty Electron odpalający komunikatory.

@zapalara założeniem moim było zastąpienie wycofywanego messengera. Przy okazji dodałem
  • Odpowiedz
@zapalara: Według mnie można się w ten sposób pogubić do kogo piszesz i z jakiego konta. Sam kolor można przegapić. Do tego potrzebne byłoby dużo okienek do wyboru z którego konta chcesz do kogoś napisać i w którym komunikatorze szukasz kontaktów. Wg mnie się nie opłaca.
  • Odpowiedz
@Nemayu: nie, właśnie chciałbym to połączyć. Wybiera automatycznie na podstawie tego gdzie była ostatnia rozmowa z tą osobą.

Ale widzę że rzucam perły przed wieprze ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@mr_bless: Tak, to wynikało z tego, że nie ma podpisu cyfrowego, bo szkoda mi 4 stówy rocznie na konto na Apple dev. Następnym razem możesz wejść w ustawienia -> prywatność i ochrona i tam możesz zezwolić na instalację, będzie opcja "Uruchom mimo to" czy jakoś tak - wtedy zadziała od razu.

Dzięki za pobranie!
  • Odpowiedz