nigdy nie nauczę się jeść tymi przeklętymi pałeczkami, to jest niewykonalne w moim przypadku
moje wielkie dłonie goryla uniemożliwiają mi nawet poprawne złapanie tych cholernych pałeczek a co dopiero jakieś sprawne się nimi posługiwanie
dosłownie nie jestem w stanie nawet złapać ich tak jak ludzie pokazują, nawet pomagając sobie drugą ręką, od razu kciuk mi się przekręca paznokciem w stronę mordy i wszystko się rozjeżdża
@Teuvo: bo to jakieś brednie są sojacze te całe pałeczki kto to widział żeby biały człowiek się cofał specjalnie w rozwoju i zamiast widelca patyków używał
@Teuvo: kup sobie takie z uchwytami, treningowe. Nawet japońce i to dorośli takich używają, chociaż raczej w domu nie wśród ludzi ;) Poza tym pałeczki nie mają zalet, więc jak nie potrzebujesz to po kiego się męczyć? Chyba że chcesz koniecznie się nauczyć to wracamy do pkt. 1 czyli treningowych.
@Altar: masz widelec dwuręczny? Przecież jedzenie potraw "pałeczkowych" widelcem nie wymaga noża bo albo są pokrojone "na kęs" albo mają konsystencję umożliwiająca dzielenie pałeczkami więc widelcem też bez problemu to zrobisz.
@costamtenteges: Potrawy pałeczkowe zawsze jem pałeczkami, bo jak biorę do ręki widelec, to mam potrzebę używania też noża, czyli i tak używam obu rąk.
nigdy nie nauczę się jeść tymi przeklętymi pałeczkami, to jest niewykonalne w moim przypadku
@Teuvo: Kiedyś sobie przeczytałem że należy jeść powoli bo to zdrowiej. No i super pomysł na spowolnienie jedzenia - zacznę jeść pałeczkami.
Pierwsze rezultaty były obiecujące, ale niestety łakomstwo wzięło górę i szybko zacząłem tym tak wywijać że pewnie jestem już w stanie wyprzedzić większość azjatów ;)
moje wielkie dłonie goryla uniemożliwiają mi nawet poprawne złapanie tych cholernych pałeczek a co dopiero jakieś sprawne się nimi posługiwanie
dosłownie nie jestem w stanie nawet złapać ich tak jak ludzie pokazują, nawet pomagając sobie drugą ręką, od razu kciuk mi się przekręca paznokciem w stronę mordy i wszystko się rozjeżdża
@Teuvo: a my zmoggowani
@Teuvo: Kiedyś sobie przeczytałem że należy jeść powoli bo to zdrowiej.
No i super pomysł na spowolnienie jedzenia - zacznę jeść pałeczkami.
Pierwsze rezultaty były obiecujące, ale niestety łakomstwo wzięło górę i szybko zacząłem tym tak wywijać że pewnie jestem już w stanie wyprzedzić większość azjatów ;)
@hellfirehe: Żona mówi, że jem pałeczkami lepiej od niej, ale może to dlatego, że jest bardziej leworęczna ;)