Aktywne Wpisy

Soothsayer +36
Rozważam wycieczkę do Katowic w sierpnia

ChlopoRobotnik2137 +102
Właśnie jadę busem do Truckee gdzie wejdę ponownie na szlak. Trochę odpocząłem w tym Sacramento ale miasto mi się nie podobało . Ilość bezdomnych, obłąkanych i nieporadnych ludzi jest przerażająca . Nie czułem się tam zbyt komfortowo . Większość czasu spędziłem w hotelu nic nie robiąc no i byłem pobiegać sobie też. Zmieniło to też moje nastawienie do dużych miast i w zasadzie nie chce ich już odwiedzać .Osiągnęłam cel chęci powrotu
źródło: image_picker_C80F870C-E845-4B6B-9CA3-F4F085B1386C-74432-0000063978E23B11
Pobierz

Człowiek od urodzenia tu mieszka i zawsze narzekał a wystarczyło kilka lat temu mieć krótki epizod w Warszawie aby zrozumieć jak Toruń jest wspaniały do życia :) dobrze że tu wróciłem kilka lat temu.
Dla tych którzy boją się rynku pracy - spokojnie na pewno coś znajdziecie.
Nie czytajcie bredni i stereotypów odnośnie tego miasta. Rodowici Torunianie oraz somsiedzi z #perlypulnocy rzeczywiście z natury lubią narzekać, krytykować i umniejszać temu wspaniałemu miastu.
Wystarczy zobaczyć jakie auta jezdzą na CT i w jakich blokach oraz domach ludzie mieszkają :)
Miasto też jest dobre do rozwijania swojego biznesu bo nie ma takiej konkurencji jak w największych miastach.
Lokalizacja również na plus bo jestem częściej na plaży nad morzem niz znajomi i rodzina z Trójmiasta ;)
Nie wspomne o tym że to turystyczne jak i akademickie miasto więc życie miasta na swój sposób również tętni życiem ze zdecydowanie dużo mniejszą ilością bananków i wieśniackich zarozumiałych słoików co jest częstym widokiem w największych miastach ;)
Klimat w mieście absolutna topka co potwierdza moich wielu znajomych oraz wspólników z różnych części polski jak i świata.
#torun #miasta #offtop #wygryw
Super że się podoba w Toruniu!
Miasto szytę na miarę.
Bardzo dobrze wybrałeś ;)
W sumie mam podobnie. Mi najbardziej podoba się infrastruktura rowerowa. DDR bardzo dobre, jak na Polskę oczywiście. No i do tego 10 minut i jestem poza miastem i mogę sobie jeździć rowerem gdzie chcę ;)
Wracaj do Torunia a nie ! ;)
Również takie miałem zanim nie zamieszkałem w Warszawie.
Przyjazd do "zaludnionego" miasta na dzień lub weekend ewentualnie tydzien to jest zupełnie co innego jak w nim zamieszkasz i żyjesz, uwierz mi bo miałem tak z Warszawą.
Być może również byś musiał zamieszkać w innym mieście aby dostrzec jakie plusy ma Toruń.
Ja jednak preferuje mieć wszystko w zasięgu
Kończę 30 lat w tym roku.
Jeżeli chodzi o Poznań to w latach 2014-2016 często tam bywałem bo moja firma miała również tam filie a oddział z Torunia włąśnie podlegał pod Poznań.
Poznań też jest fajnym miastem
Widziałem że wielu ludzi spędza aktywnie czas na zielonych terenach
Być może inne miasto jest Twoim docelowym miejscem ;)
Może kiedyś wyjedziesz do innego miasta i zrozumiesz czy było warto czy nie ;)
Miałem dokładnie tak samo jak Ty, z tym że ja mieszkam tutaj
Kiedyś taki starszy koleś mi opowiedział ciekawą historię, nie wiem, czy prawdziwą, trudno mi to zweryfikować. Ponoć w latach 90 był jakimś kierownikiem od DDR w Bydgoszczy, miał od podstaw zbudować komórkę, która by planowała i budowała. Dostał mały, ale prężny zespół, dostali kasę na szkolenia, jeździli po świecie i oglądali najlepsze przykłady, konsultowali się z prymusami w kwestii ruchu drogowego, nie tylko w Polsce. No i jak się
na plus, że w wiochach dookoła Bydgoszczy jest lepiej, Torunia aż tak dobrze nie znam, ale tyle co przejechałem to wszędzie był czarny asfalt co mnie zszokowało
źródło: z28465740AMP,Trasa-rowerowa-w-Skawinie--wzdluz-Kanalu-Laczanski
PobierzOstatnio jechałem rowerem do Deca z Torunia do Bydgoszczy. Tak jak do mostu w Fordonie dojechałem sprawnie i szybko, to odcinek z Fordonu do deca to jakaś tragedia!!! Jak wracałem, to olałem szukanie DDR i mniej ruchliwych dróg, wróciłem bezpośrednio Fordońską.
Idealnie jak pracujesz zdalnie za stawkę z metropolii. Nie jest natomiast mitem, że z pracą ogólnie lipa. Potwierdzam to jako ex-toruniak. Albo masz wtyki i pracę po znajomości, albo gastro na śmieciówkach. Mało jest ofert dla osoby spoza sieci lokalnych