Wpis z mikrobloga

na razie wystarczy
działa automatyka i światło. sterowanie z komórki przez tuya bez problemu
#pergola zmontowana właściwie w 99% - pozostaje montaż rolet bocznych, co zajmie pewnie jeden ekstra dzień
wygląda świetnie, pewnie i premiowato
wszystkie części wysokiej jakości - nawet wykończenie dachu od góry tip top z dodatkowymi kątownikami zamykającymi konstrukcję - super
Montaż przedłużony bardzo przez podłączenie elektryki - skorzystałem ze swojego kabla bo mi został ogrodowy, w peszlu, gruby jak... gruby kabel. Wczoraj pół godziny ekstra miałem żeby go wpuścić w ziemię (a nie żeby kabel zasilający wychodził z boku w nodze - wchodzi od spodu), a dzisiaj się okazało, że przez to że jest gruby jak gruby kabel to kompletnie się nie zgina w nodze pergoli - a do nogi pergoli wchodzi na styk na szerokość półmetrowy zasilacz. Kombinowania jak go skręcić żeby nie rozkręcać wszystkiego od nowa w cholerę - skończyło się na zakręceniu w spiralę ile się dało plus smar i jakoś upchnęło się poziomicą na siłę.
Drugi problem już był nie z mojej winy - ogólnie pergola super zaprojektowana a instrukcja prowadzi jak po sznurku z każdym elementem (pół godziny stracone na naprawę błędu, jak nie chciało mi się sprawdzać z instrukcją jednej rzeczy), ale nie przygotowali instrukcji w wersji z roletami bocznymi - nigdzie nie ma zasilania do nich i musiałem sam je przeprowadzić - co oznaczało wyjmowanie cholernego zasilacza i znowu ubijanie poziomicą.
Jak zastanawiacie się czy brać - to brać. Podsumowanie pewnie za tydzień jak zmontuję rolety boczne
-----
Aha - próbowałem wczoraj przez godzinę zamontować nogi w stopach fundamentowych na dołączonych kołkach do betonu (tych metalowych). Ale coś nie chciały się mnie słuchać i z 12 zaklinowały się 2 - reszta albo nie złapała nic albo tylko trochę - nie wiem, może beton za słaby, albo wiertło lekko za duże - w każdym razie jadą zwykłe kołki fischera
niegwynebleid - na razie wystarczy
działa automatyka i światło. sterowanie z komórki ...

źródło: arf3a8

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mayte25: wg instrukcji kabel zasilający dołączony do zestawu idzie sobie radośnie w nodze - i wsadzając zasilacz w ten sam profil co kabel, kabel sobie radośnie opada. Mój gruby, ogrodowy, którym mógłbym tam zasilić ekstra promiennik ciepła czy inny akcelerator cząstek, sam pod swoim ciężarem opada dokładnie o 0 cm. A bez lubrykantu i przy użyciu siły udało się go ubić na 5 cm. A potrzeba 50 cm.
niegwynebleid - @mayte25: wg instrukcji kabel zasilający dołączony do zestawu idzie s...

źródło: Zrzut ekranu 2026-05-10 184408

Pobierz
  • Odpowiedz