Wpis z mikrobloga

Zastanawialiście się kiedyś czemu trener personalny którym może być prawie każdy potrafi brać za godzinę 150-250 zł a ktoś np. po politechnice ma stawkę 40-50 zł? Otóż odpowiedzią jest janusz dobrodziej który was zatrudnia. Weźmy sobie na przykład programiste plc - klient realnie płaci za godzinę 300-400 zł a ty z tego dostaniesz koło 50 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jasne są koszta, podatki, zusy ale i tak przytłaczającą część dochodu bierze pracodawca. Wniosek? Na etacie nikt się dorobi poza prezesem ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i zawodami typu lekarz póki eldorado trwa ale wszystko co dobre się kiedyś kończy (roczniki po kilkanaście tysięcy lekarzy nadchodzą ( ͡° ͜ʖ ͡°))
#pracbaza #praca #programista15k #programowanie #takaprawda #niepopularnaopinia #heheszki
pepe998 - Zastanawialiście się kiedyś czemu trener personalny którym może być prawie ...

źródło: comment_2K3UesJpbn52hVhOEjPXAvmLsgkYzBRf

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepe998: ja pamiętam, że w pierwszej konteaktorni miałem w pewnym momencie ledwo powyżej minimalną - jakieś 3k brutto a janusz za mnie kosił coś koło 1000 zł dniówki xD, bo junior wystawiony jako mid ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
[tu wstaw dowolny LLM] robi mi za trenera personalnego za 0 zł. Rozpisał mi treningi do końca roku, koryguje na bieżąco na podstawie moich uwag. Na co komu trener personalny, tzn. "płatny kolega od siłki" w XXI wieku?

@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: no i widzisz nawet za tak gównianą umiejętność ludzie płacą pare stów a inżynier robi za 50 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
a. trenerem personalnym nie może być każdy

@WujekDoggi: ale dużo osób mogłoby, procentowo znacznie więcej osób niż np. inżynierem

b. jak po politechnice masz 40/h brutto to albo masz mało doświadczenia albo jesteś c-----y

@WujekDoggi: mówiłem o netto, no ale nawet porównując - początkujący trener ze 100-120 zł nawet po kosztach wyjdzie na co najmniej 80-90 zł netto, początkujący po polibudzie 40 zł brutto czyli za 30 zł
  • Odpowiedz
@pepe998:

dużo osób mogłoby, procentowo znacznie więcej osób niż np. inżynierem

Skąd te procenty?

początkujący trener ze 100-120 zł nawet po kosztach wyjdzie na co najmniej 80-90 zł netto

Początkujący trener nie dostanie nawet średniej krajowej na rękę
  • Odpowiedz
  • 0
Skąd te procenty?

@WujekDoggi: stąd że przeciętny człowiek nie ogarnie zaawansowanej matmy, programowania, automatyki, elektroniki itp. a wyciskanie hantli nad głowę już tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Początkujący trener nie dostanie nawet średniej krajowej na rękę

@WujekDoggi: mówie o jdg, bo jak mówisz o etacie to wracamy do punktu wyjścia, klient zapłaci siłowni za trening 150-200 zł a trener z tego dostanie 30 zł
  • Odpowiedz
@pepe998:

stąd że przeciętny człowiek nie ogarnie zaawansowanej matmy, programowania, automatyki, elektroniki itp. a wyciskanie hantli nad głowę już tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czyli nie wiesz skąd, bo sobie to po prostu wymyśliłeś. Upraszczając rolę trenera personalnego do wyciskania hantlami nad głową tylko pokazujesz że c---a wiesz

mówie o jdg

Tym bardziej nie dostaniesz średniej krajowej na rękę mając 1-2 klientów dziennie i z kosztami
  • Odpowiedz
  • 0
Czyli nie wiesz skąd, bo sobie to po prostu wymyśliłeś

@WujekDoggi: ale badania naukowego potrzebujesz?? czyli wg ciebie bycie trenerem jest tak samo trudne jak bycie inżynierem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tym bardziej nie dostaniesz średniej krajowej na rękę mając 1-2 klientów dziennie i z kosztami prowadzenia działalności

@WujekDoggi: wielu ma pełny grafik no ale tu trzeba być ogarniętym, płacisz tym że musisz pozyskać
  • Odpowiedz
@pepe998:

czyli wg ciebie bycie trenerem jest tak samo trudne jak bycie inżynierem?

Według mnie p--------z kocopoły nie wiedząc nic ani o jednym ani o drugim.

wielu ma pełny grafik no ale tu trzeba
  • Odpowiedz
  • 0
Według mnie p--------z kocopoły nie wiedząc nic ani o jednym ani o drugim.

@WujekDoggi: ale odnieś się do argumentu i pytania a nie powtarzasz że gadam głupoty, jak trzeci raz napiszesz że p------ę to nic to nie zmieni, a więc pytanie jest następujące, CO JEST ŚREDNIO TRUDNIEJSZE BYCIE DOBRYM TRENEREM CZY INŻYNIEREM (napisałem pytanie dużymi żebyś widział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
50 złoty to chyba stażysta xD

@Majkel2008: takie są stawki a czasem i mniejsze, jeśli 2008 to twoja data urodzenia to się niedługo brutalnie o tym przekonasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@WujekDoggi: co jest trudniejsze szeryfku? kopanie w piaskownicy czy fizyka kwantowa? no według ciebie to zależy, nie ma czegoś takiego jak jedno kopanie w piaskownicy, zależy jaka łopatka, zależy dla kogo, dla naukowca 150 iq łatwiejsza będzie kwantowa a kopanie w piaskownicy i robienie babek może trudniejsze bo można się ubrudzić i wgl ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co jest średnio trudniejsze, bycie "dobrym fizykiem" czy "dobrym
  • Odpowiedz