Wpis z mikrobloga

Przypominam, że PiS wydał na zbrojenia w USA ok. 80-90 mld zł, a w Korei Południowej kolejne 65-75 mld zł. Na samoloty bez uzbrojenia, uzbrojenie bez kodów, wszystko brane na pożyczki oprocentowane na ok. 6%, bez pytania kogokolwiek o zdanie, jak bułki w dyskoncie i wtedy była cisza.

Teraz przy programie SAFE, gdzie odsetki wynoszą 3% wiadomo, że nic się nie da ukraść i na produkcję SWOJEGO sprzętu i uzbrojenia, nagle wyją jak głodne psy. Czyżby rozkaz przyszedł z Kremla?

#polityka #bekazpisu #bekazprawakow
donatien-de-sade - Przypominam, że PiS wydał na zbrojenia w USA ok. 80-90 mld zł, a w...

źródło: IMG_7518

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@donatien-de-sade: mam nadzieje, ze niektórzy sympatycy Nawrockiego zdąrzyli dostrzec, że mamy prezydenta, ktory stawia interes partyjny ponad narodowym. Blokowanie awansów w armii, blokowanie pracy sędziów oraz próba blokowania pożyczek na zbrojenia nie mają żadnego uzasadnienia merytorycznego i każdy myślący wie, że nie wydarzyłyby się za Pisu.
  • Odpowiedz
mam nadzieje, ze niektórzy sympatycy Nawrockiego zdąrzyli dostrzec

@matti-nn: nawet jakby postawili im pod domem fabrykę Krabów gdzie daliby pracę i najniższe stanowiska ma taśmie byłyby od 10k PLN na rękę to i tak pisaliby coś o zdradzie i niemieckiej hegemonii. Te typy już tak mają.
  • Odpowiedz
@matti-nn: a najśmieszniejsze jest to że nie ma zadnej formu nacisku na prezydenta w takiej sytiacji oprócz ucięcia mu kasy. TS to żart, w TK siedzi swieczkowski więc uja mu zrobią. KO mialo na zdecydowane kroki pierwsze pół roku. I tak wyją o jakimś zamachu stanu naon stop więc co za roznica czy jest zamachu stanu po przejeciu TK czy przed?
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: Co to za bzdury? Odsetki od safe nie są znane. Pierwsze 10 lat to spłacanie odsetek a nie kwoty pożyczki. Safe wymaga od nas ingerencji w nasze wewnętrzne prawo, które jest wymogiem do jej otrzymywania xd

Chłopie, kłamiesz jak paski w TVP Kurskiego. Komentowanie twoich manipulacji to zabijanie własnych szarych komórek xd
  • Odpowiedz
dodaj że safe to warunkowosc i ostateczną decyzję ma Komisja Europejska a nie Polska

@KOLEGAMAMY: same plusy, gdyby szuria znowu przejęła władzę to przynajmniej wiadomo że nie będą mogli tego rozkraść
  • Odpowiedz
@kuba560x_: bo jest karencja w spłacie kapitału do 10 lat. W praktyce przez pierwsze 10 lat państwo może spłacać jedynie odsetki, bez konieczności spłaty kapitału. Ubite szare komórki to masz ty od łykania wszystkich tych bredni jakie emituje ci ruska propaganda ustami pisowców i konfokacapii
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: no i fajnie gdyby
1. Dług USA/Korea można było zrolować długiem z UE.
2. Wzrost cen - Rumunia robiła już dym bo ceny sprzętu po podpisaniu umowy wywaliło, u nas będzie inaczej?
3. Zakupy na szybko - KPO pokazało co się dzieje gdy trzeba szybko wydać dużo kasy

Poza tym, czy naprawdę potrzebujemy tego kredytu? Wydajemy 5%pkb i ja mam wrażenie że tutaj chodzi tylko o wyciągnięcie kasy bokiem + punkty
  • Odpowiedz