Aktywne Wpisy

brzusio +154

SaintWykopek +31
Mam 27 lat i po raz drugi podchodzę do nauki jazdy. Nie należę do osób, które dobrze radzą sobie ze stresem, ale tym razem muszę zrobić to prawko. W skrócie – dziadkowie są już starsi i czasami trzeba ich gdzieś zawieźć.
Macie jakieś porady dla początkującego? Stresuję się niemiłosiernie i czasem mam wrażenie, że za kierownicą nie ogarniam najprostszych rzeczy.
#prawojazdy #polskiedrogi
Macie jakieś porady dla początkującego? Stresuję się niemiłosiernie i czasem mam wrażenie, że za kierownicą nie ogarniam najprostszych rzeczy.
#prawojazdy #polskiedrogi
źródło: IMG_6095
Pobierz

Czołem Mireczki,
Chcę kupić nowy samochód do powiedzmy max 250k.
Co jest must have to:
- Silnik co najmniej 2.0 benzyna lub hybryda (hybryda mile widziana)
- Napęd 4x4
Sama bryła raczej SUV/Crossover - nic mniejszego
Na razie z takich typów to:
- Cupra Formentor
- Cupra Terramar
- Volvo XC60
- Lexus NX - ale tutaj mam wrażenie, że w tej cenie nie kupię spoko wersji (chyba, że dostałbym rabat w okolicach 20% od ceny katalogowej)
Macie jeszcze jakieś typy?
Skoda, VW, Toyota raczej odpadają
Dzięki
@janek_kos: Przecież to to samo co Cupra XD
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548: Istnieją ludzie którzy samochody skody i vw są w stanie nazywać dziadkowozami, ale cuprą się już zachwycają, ogólnie ta cupra w świecie sebów wszelkiej maści to takie nowe bmw.
@janek_kos: Bardzo dobrze, to wejdź na otomoto albo na olx zamiast na wykop.
@janek_kos: szacun za wykluczenie tojoty ale lexus to w sumie taka tojota dla ludzi z nadmiarem pieniędzy, ja bym się
@Pangia: To jest akurat prawda z tymi Grażynami xD Cupra szczególnie ta w suvie stała się takim typowym autem które wybiera co druga
@Pangia: Mi się podobała na przykład ta corolla cross, ale ostatnio w mk4 ją wzięli na kanał i roczne auto już było pod spodem rude więc xD
@Pangia: Większość Cupr to ma 150 czy 190 KM XD Tych 300-konnych to tak wiele nie jeździ raczej. W ogóle chorym pomysłem jest Cupra z 1.5 150 KM XD Kiedyś Cupra to była najmocniejsza wersja Seata a teraz to takie nie wiadomo co
@Zweitakt: od roku czy tam dwóch już jest
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548: no np. seat leon cupra r miał 1.8T 210 czy tam 220 KM. Teraz Leon Cupra ma 1.5 150 KM, względnie 2.0 210 koni, masa jest bardzo podobna.