Wpis z mikrobloga

#samochody #kupnoauta #kupnosamochodu #motoryzacja #lexus #volvo #cupra

Czołem Mireczki,

Chcę kupić nowy samochód do powiedzmy max 250k.

Co jest must have to:

- Silnik co najmniej 2.0 benzyna lub hybryda (hybryda mile widziana)
- Napęd 4x4
Sama bryła raczej SUV/Crossover - nic mniejszego

Na razie z takich typów to:
- Cupra Formentor
- Cupra Terramar
- Volvo XC60
- Lexus NX - ale tutaj mam wrażenie, że w tej cenie nie kupię spoko wersji (chyba, że dostałbym rabat w okolicach 20% od ceny katalogowej)

Macie jeszcze jakieś typy?

Skoda, VW, Toyota raczej odpadają

Dzięki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cztero0404: w ogóle cupra to totalnie spalony pomysł, obecnie jeździ nimi policja i jakieś stare grażyny które mimo 300 czy 400 koni pod maską i szybkiego dsg nie potrafią sprawnie ruszyć na światłach, na dodatek zawsze było narzekanie na tragiczny infotainment że się wiesza jak chłopy na wsi
@janek_kos: szacun za wykluczenie tojoty ale lexus to w sumie taka tojota dla ludzi z nadmiarem pieniędzy, ja bym się
  • Odpowiedz
w ogóle cupra to totalnie spalony pomysł, obecnie jeździ nimi policja i jakieś stare grażyny które mimo 300 czy 400 koni pod maską i szybkiego dsg nie potrafią sprawnie ruszyć na światłach, na dodatek zawsze było narzekanie na tragiczny infotainment że się wiesza jak chłopy na wsi

@Pangia: To jest akurat prawda z tymi Grażynami xD Cupra szczególnie ta w suvie stała się takim typowym autem które wybiera co druga
  • Odpowiedz
zacun za wykluczenie tojoty ale lexus to w sumie taka tojota dla ludzi z nadmiarem pieniędzy, ja bym się pewnie najpierw volvo przejechał

@Pangia: Mi się podobała na przykład ta corolla cross, ale ostatnio w mk4 ją wzięli na kanał i roczne auto już było pod spodem rude więc xD
  • Odpowiedz
@janek_kos: Cupry bym nie brał pod uwagę wcale. Masa użytkowników narzeka na awaryjność. Ja sam dostałem taką z wypożyczalni, to śmiałem się przez łzy że sterowanie temperaturą nawiewu jest przez dotyk, ale sam panel nie jest podświetlony xDDD
  • Odpowiedz