Wpis z mikrobloga

Dzisiaj wleciała nieplanowana nocowanka koleżanek u córki więc trzeba było działać szybko i czas przygotowania ciasta wyniósł 1,5 godziny zamiast 3 dni.
W sumie jestem pozytywnie zaskoczony bo spodziewałem się większej różnicy w smaku i strukturze ciasta. Awaryjnie spokojnie można sobie na to pozwolić i nie będzie wstydu ( )
#pizza #gotujzwykopem
siejeje - Dzisiaj wleciała nieplanowana nocowanka koleżanek u córki więc trzeba było ...

źródło: IMG_3350

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@x4rgon: @teraz_z_kontem @niebieska_cegla @Kennedy @Obrzydzenie
Prawilnie robię z przepisu Foxx gotuje pizza neapolitańska z youtube.
Dzisiaj na partyzanta zrobiłem z kwestii smaku https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-na-pizze
Ilość drożdży p------a ale wyszło git. Ciasto podzieliłem na kulki przed odłożeniem do wyrośnięcia a nie po tak jak napisali w przepisie. Oczywiście nie używałem żadnych bzdurnych tortownic o których tam piszą. Pieczone w piecyku z biedro za 150zł który po modyfikacji wyciąga
  • Odpowiedz
  • 1
@wykopowy_brukselek: próbowałem gdzieś na yt znaleźć technikę której ja używam, ale ja raczej robię niezgodnie ze sztuką i nie widzę takich materiałów, a już tak się przyzwyczaiłem i zostało. Tzn. zaczynam tak jak każdy czyli rozpycham kulkę od środka tworząc uniesione ranty, ale jak mam już około 15cm średnicy to unoszę ciasto do pionu i trzymając za rant szybko jadę dookoła tak żeby ciasto samo grawitacyjnie się rozciągało. Pozycja mniej
siejeje - @wykopowybrukselek: próbowałem gdzieś na yt znaleźć technikę której ja używ...

źródło: HowtoStretchPizzaDoughStep3part1

Pobierz
  • Odpowiedz