Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka, że połowa osób sprzedająca flakony i odlewki na grupach fb czy nawet tutaj na wykopie powinna mieć założoną działalność, bo to jest po prostu zwykły biznes. Gość ma 200 flakonów i przycina marże 50-100% na mililitrze i to ma być pasjonat? Urząd skarbowy miałby takie żniwa, że ja pierd*le. #perfumy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szybki_bill99: większość sprzedających tu ludzi to pasjonaci, którzy sprzedają części posiadanych flakonów. I raczej się nie zdarza „przycina marże 50-100%” bo bardzo dobrze działa tu policja odlewkowa, która takiego delikwenta wyprowadzi z naszego grajdołu wprost na grupy facebookowe gdzie jego miejsce ;)
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: anomaly jako robociznę miał prawdopodobnie na myśli koszt strzykawek, wężyków, folii bombelkowej, kartonów itd. Siedzę na tym tagu już naprawdę sporo lat i na palcach jednej (max dwóch) dłoni jestem w stanie wyliczyć przypadki gdy ktoś miał, tak jak mówisz, setki flakonów i rozlewał drożej niż jest na PH.
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99: może gdzieś na fejsbukowej grupie tak jest, że leją z marżą i robią z tego biznes, ale tutaj w większości przypadków leje się po koszcie zakupu. A są też takie mirki jak ja, że drogo kupię tanio sprzedam, więc co to jest za przedsiębiorstwo powiedz mi
  • Odpowiedz
@mingan: bardzo dobrze mówisz. Tylko legitne chłopaki tutaj mają bazarki i stragany a reszta to krótka piłka albo sprzedajesz po cenie produkcji albo wypad z baru
  • Odpowiedz
@Szybki_bill99 Chyba raczej prawda jest taka, że dużo osób to pasjonaci i dzielą się innymi swoją pasją robiąc to po kosztach, co widać po tym tagu, a to moim zdaniem nie powinno być w jakikolwiek sposób piętnowane przez państwo, bo to kropla w morzu całego systemu i urzędnicy po prostu nie powinni tracić czasu oraz zasobów na takie małe płotki. Tak że urząd skarbowy to niech się może lepiej skupia na
  • Odpowiedz