Wpis z mikrobloga

#iptv
Jak to jest z tym iptv. Mam dinozaura kupionego z g2g i np mam go ustawionego w sypialni. W salonie mam normalnie satelitarną ale mam awarie. Czy mogę sobie odpalić tą iptv z sypialni bez wyrwania bana?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bambrx: przepuszczenie przez localhosta, da się zrobić tak że jak nie masz wykupionych więcej połączeń na raz to i tak obejrzysz na 5 urządzeniach a im będzie pokazywać że tylko jedno ogląda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@addcited97: Nie, tak to nie działa. Token na liście jest jeden i operator widzi kiedy się nim łączysz i kiedy wylogowujesz z danego kanału. Widać wiec wtedy na ilu urządzeniach jesteś zalogowanym jednocześnie.
  • Odpowiedz
@slash83: pewny jesteś? ( ͡º ͜ʖ͡º) na dockerze stawiasz, przepuszczasz m3u od dostawcy i wypluwa ci m3u postawione na dockerze i finalnie to wygląda jakbyś korzystał z funkcji multiview a tak na prawdę oglądasz na paru urządzeniach
  • Odpowiedz
@addcited97: Ja raz przypadkiem multiview odpaliłem na teleele i po 5 minutach listę miałem zablokowaną :) To o czym piszesz to oglądanie jednego kanału na kilku urządzeniach i to pewnie tak zadziała jak piszesz, ale kilka kanałów raczej nie przejdzie.
  • Odpowiedz
@slash83: przejdzie.
tak samo jak “multiroom i oglądanie z jednego adresu ip” wystarczy router + np dobrze skonfigurowany wireguard gdzie z nim się połączysz będąc na drugim końcu świata
  • Odpowiedz
@addcited97: multiviev to raczej już pójdą dwa połączenia (dwa różne kanały) czyli tak jakbyś oglądał na różnych urządzeniach, a mało dostawców na to pozwala aby w ten sposób oglądać, tak jak kolega @slash83 napisał oglądał w ten sposób na #teleelevidenie multiviev i poszły dawa połączenia i wyłapał bana na listę
  • Odpowiedz
@Bambrx: Bana nikt ci nie da na trexie. Możesz być zalogowany na kilku urządzeniach i oglądać na nich, ale nie w tym samym czasie. Jak oglądasz na jednym, to drugie ci się po prostu nie odpali.
  • Odpowiedz